Konečná (KSČM): Obnova soběstačnosti pomůže kvalitě, zaměstnanosti i ekologii

31.03.2022 4:33

Česká republika často kopíruje německé trendy, obzvláště ty negativní. Pokud se tedy v Německu začínají lidé zásobovat základními potravinami, je dost možné, že se tak brzy začne dít i u nás.

Konečná (KSČM): Obnova soběstačnosti pomůže kvalitě, zaměstnanosti i ekologii
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Nerada bych vyvolávala paniku nebo snad vybízela lidi k tomu, aby brali obchodní řetězce útokem, ale je vždy dobré se mít na pozoru. Ani Brusel ani naše vláda by v tomto případě opravdu neměly zaspat, jak se jim zatím dost často děje. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

Jakékoliv sankce jsou totiž vždy dvousečná zbraň a pokud jde o import potravin a zemědělských produktů, není Rusko bezvýznamný obchodní partner EU. U některých komodit je dokonce jedním z nejdůležitějších dodavatelů. Pokud tedy EU jde cestou sankcí, měla by také začít pracovat na tom, aby důsledky sankcí nedopadly na naše občany. Další růst cen potravin nebo jejich nedostatek, by byly citelnou ránou pro už tak napjaté rozpočty našich pracujících.

KSČM dlouhodobě volá po potravinové soběstačnosti a podpoře českého zemědělství a teď se ukazuje, jak toto volání bylo správné! Je to podpora, která nám nejen přinese dostupné, kvalitní a hlavně “naše” potraviny, ale bude mít i pozitivní dopad na rozvoj venkova, který tím získá více pracovních příležitostí. Z ekologického hlediska to má také nesporný smysl, doprava potravin z druhého konce planety opravdu životnímu prostředí neprospívá. A v neposlední řadě to zajistí větší ekonomickou i sociální stabilitu ČR a ve svém důsledku i EU před dalšími globálními výzvami, které nás v budoucnu čekají. Lidé chtějí jíst lokálně, pojďme tedy jejich potřeby vyslyšet a dát jim kvalitní české potraviny!

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…