Koten (SPD): Rudá záře nad Kladnem forever!

07.01.2024 16:02 | Komentář

Vracíme se v čase, a je opravdu opakování matka moudrosti?

Koten (SPD): Rudá záře nad Kladnem forever!
Foto: Archiv Radka Kotena
Popisek: Radek Koten, poslanec SPD

Již delší dobu sleduji ve společnosti „svazácké kádrování“ toho či onoho člověka. Na jeho profesních kvalitách v podstatě nezáleží, ale je nutná ideová čistota a spřízněnost se současným režimem. V překladu to znamená blbci a ti co neumí vpřed, ti co umí do kotelny!

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39607 lidí

Dnes se to nepojmenovává jako komunismus, ale jako „liberální demokracie“. Pozná se to zejména podle toho, že tito „demokraté“ mají „patent na rozum“ a názorovou pluralitu (rozmanitost) jejich nositelů nálepkují jako extremisty, dezoláty, proruské šváby a podobně. Také jsou schopni svoje postoje tvrdě vymáhat, řvát, sepisovat petice, vyhrožovat a samozřejmě prosadí názor jejich menšiny.

Slušná většina jim ustoupí. My, co jsme na vlastní kůži zažili skomírající komunistický režim, máme velmi dobrý nos na podobné procesy. Bohužel jsme již v situaci, kdy je svoboda slova a svoboda lidí porušována dokonce více, než na sklonku minulého totalitního režimu.

Jako národ stojíme na rozcestí. Rubikon byl překročen a nyní si musíme vybrat. Zda se necháme stáhnout do propasti, nebo zda znovu povstaneme jako bájný Fénix. Ještě pro osvěžení paměti připomenu dva citáty výroků z 50. let dvacátého století: Když se kácí les, létají třísky a kdo nejde s námi, jde proti nám.

Myslím si, že přesně vystihují současný stav společnosti a současného vedení země.

Článek byl převzat z Profilu Radek Koten

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy