Koudelka (Trikolóra): Lež v augustiniánském rouchu

04.02.2021 19:09

V neděli 31. 1. 2021 bylo v bazilice augustiniánského opatství na Starém Brně oznámeno, že dřívější opat Lukáš Evžen Martinec byl vyloučen z řádu. Jde o lež.

Koudelka (Trikolóra): Lež v augustiniánském rouchu
Foto: Archiv PL
Popisek: Zdeněk Koudelka

Lukáš Evžen Martinec se nehodlal podílet na ovládnutí starého moravského opatství pražskou provincií, jehož součástí přitom opatství není. Není náhodou, že příchod cizinců na Moravu neznajících dobře ani domácího jazyka časově souvisí s restitucí církevního majetku, kdy se majetek vrací i opatství (ZDE).

Lukáš Evžen Martinec nebyl vyloučen z řádu, ale na základě své žádosti mu byl Kongregací pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života umožněn odchod z augustiniánského řádu, který nyní na Moravě nenaplňuje své poslání domácími řeholníky, přičemž jako kněz byl se souhlasem kongregace a rozhodnutím metropolity moravského, olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera začleněn do Olomoucké arcidiecéze, kde pokračuje v kněžské činnosti vedle výkonu civilního povolání. I pro augustiniány, kteří chtějí z Prahy ovládat moravské opatství, platí, že lež má krátké nohy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…