Kouřil (ANO): Rekonstrukce sauny v bazénu nebude

20.12.2022 22:24

Koalice raději zvedla ruce pro parkování fotbalistů

Kouřil (ANO): Rekonstrukce sauny v bazénu nebude
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Změnu prosadil tandem P. Roubíček (ODS) & Š. Matek (SPJ).

V Jablonci nad Nisou dne 20. prosince 2022: Jablonecká koalice na jednání zastupitelstva 15. prosince odhlasovala návrh náměstka pro správu majetku města Petra Roubíčka (ODS), aby město místo kompletní rekonstrukce sauny v městském plaveckém bazénu vybudovalo příjezdovou komunikaci a parkoviště v areálu Střelnice, které by sloužilo zejména potřebám FK Jablonec. Návrh přitom 5. prosince projednal Finanční výbor s tím, že Zastupitelstvu NEdoporučuje jeho schválení. Nepodpořili ho totiž ani členové výboru nominovaní za Piráty a jeden člen hnutí Starostové pro Liberecký kraj. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„Po revitalizaci bazénu volají Jablonečané řadu let, ale pořád byla z finančních důvodů odkládána. V minulém volebním období jsme se přičinili o to, aby více než 12,2 milionu korun, které město získalo z prodeje kotelen firmě Jablonecká energetická, šlo do bazénu, a to na výměnu vířivek a rekonstrukci sauny. V případě vířivek už běží výběrové řízení a na saunu existuje projektová dokumentace. Rekonstrukce sauny se však díky hlasům zastupitelů za ODS, Piráty, Společně pro Jablonec a SLK ruší. Oprava ji ale jednou nemine, jen to bude stát mnohem víc peněz než nyní,“ vysvětluje bývalý jablonecký ekonomický náměstek a současný člen Finančního výboru Milan Kouřil (ANO).

Zároveň podle něj nebude sauna další roky plnohodnotně sloužit veřejnosti, která tuto službu poptává v kombinaci s návštěvou bazénu, a to včetně maminek s malými dětmi, které v saunování vidí možnost, jak posilovat imunitu u dětí. V současné době sauna funguje provizorně a bez ochlazovacího bazénku. Podle koalice však mohou návštěvníci bazénu využívat jiné sauny v Jablonci. „Považuji to za velice nešťastný argument. Fungující sauna má v bazénu svoje místo a pro řadu návštěvníků představuje přidanou hodnotu a další lákadlo. Nyní o tyto návštěvníky přicházíme,“ zdůrazňuje Milan Kouřil.

Milan Kouřil trvá na tom, že se rekonstrukce sauny nemusela vůbec rušit. „V minulém volebním období město hospodařilo dobře, a tak lze chybějící peníze vyčlenit z rezerv, které v městském rozpočtu jsou, a to z mimořádných příjmů rozpočtu. Například z vyšších úroků z volných finančních prostředků uložených na termínových vkladech u bank ve výši dvou milionů korun, které jsou součástí rozpočtových opatření k 15. prosinci a přechází do rezervy rozpočtu města,“ dodává Milan Kouřil s tím, že by se z rozpočtové rezervy případně dala uhradit i stavba komunikace a parkoviště na Střelnici.

Kam směřuje drahá koalice v Jablonci

Kromě náměstka Roubíčka na Finančním výboru a na jednání zastupitelů zrušení rekonstrukce sauny prosazoval i zastupitel Společně pro Jablonec Štěpán Matek, který je zároveň předsedou Finančního výboru a od ledna 2023 bude bez výběrového řízení jednatelem společnosti SPORT Jablonec nad Nisou.

„V přímém přenosu tak sledujeme neskutečný obrat a za mě také velké osobní zklamání. Během pár měsíců se člověk, který roky kritizoval vedení města a v minulosti hlavně ODS za to, že neinvestovala do majetku města, plavec a trenér plavání změnil v člena koalice, který účelově mění již udělaná rozhodnutí, aby se prakticky vysmál celé komunitě kolem jabloneckého bazénu a vyhověl svému koaličnímu partnerovi a lidem kolem něj,“ uzavírá Milan Kouřil.

„Posledních patnáct let panovaly příznivé podmínky pro výstavbu, ale nikdo už moc neřešil, jak městský majetek udržovat a z čeho se to bude platit. Městské nemovitosti proto chátrají. Nemůžeme si dovolit ten luxus a vnitřní dluh města dál ignorovat. Nemůžeme zavřít oči a věnovat se jen novým projektům,“ psal v roce 2019 Štěpán Matek jako náměstek primátora Milana Kroupy (ANO) v dubnovém Jabloneckém měsíčníku.

Případ rychlé výměny rekonstrukce sauny za jiný projekt je tak podle zastupitelů hnutí ANO dalším příkladem, kdy se lze domnívat, že minimálně uskupení Společně pro Jablonec ustoupilo za svých zásad a předvolebních slibů kvůli placeným funkcím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…