Krajča (KSČM): Odmítáme, aby Česká republika byla i nadále odpadkovým košem EU

03.02.2024 6:03 | Ze sítí

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k setkání pražských komunistů s předsedkyní Konečnou

Krajča (KSČM): Odmítáme, aby Česká republika byla i nadále odpadkovým košem EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Krajča

V budově Ústředního výboru KSČM jsme zorganizovali setkání pražských komunistů s předsedkyní komunistické strany Kateřina Konečná. Hlavním tématem diskuze byla příprava voleb do Evropského parlamentu, o jehož poslanecká křesla se komunisté utkají v koalici STAČILO!

Mezi témata, se kterými jde koalice STAČILO! do voleb, je třeba odmítnutí financování zbrojení z rozpočtu Evropské unie, snah zřídit společnou evropskou armádu či dalšího posílání zbraní na Ukrajinu.

Koalice STAČILO! dále požaduje kupříkladu zachování svrchovanosti České republiky, stejné postavení a práva pro všechny členské země Evropské unie, právo vetovat připravované unijní právní normy v parlamentech členských států a přijetí zákona o obecném referendu.

V neposlední řadě chce koalice STAČILO! prosadit zákaz dvojí kvality potravin i jeho důsledné vynucování a posílení práv spotřebitelů. Odmítáme, aby Česká republika byla i nadále odpadkovým košem Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šojdrová (KDU-ČSL): Evropská unie je i nadále nejlepší zárukou naší budoucnosti

11:13 Šojdrová (KDU-ČSL): Evropská unie je i nadále nejlepší zárukou naší budoucnosti

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k EU