Krnáčová (ANO): Konference Deloitte poskytne informace o střediskách sdílených služeb

09.10.2018 17:53

Střediska sdílených služeb (SSC – Shared Service Centers) zaměstnávají v Česku devadesát tisíc lidí. Do dvou let jich bude podle odhadů Deloitte sto tisíc, tedy zhruba dvě a půl procenta zaměstnanců České republiky.

Krnáčová (ANO): Konference Deloitte poskytne informace o střediskách sdílených služeb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adriana Krnáčová

To je jeden z důvodů, proč se celosvětová konference Deloitte Shared Services Conference letos koná v Praze, a to ve dnech 9. a 10. října 2018 v Kongresovém centru. Praha se zde prezentuje jako moderní dynamicky se rozvíjející metropole s potenciálem být centrem sdílených služeb a má na konferenci i informační stánek.

Česká republika je v posledních letech oblíbenou lokalitou pro mezinárodní společnosti, které zde stále častěji umisťují svá střediska sdílených služeb. Tato střediska se rozšiřují od informačních technologií i do složitějších oblastí jako jsou finanční operace a umožňují mezinárodním společnostem efektivnější fungování při nižších nákladech.

Konference se zúčastní vysocí manažeři nadnárodních firem z celého světa. Letošním tématem konference i dlouhodobým trendem v oblasti SSC jsou digitalizace a inovace v oboru.

„Trh práce prochází bezprecedentními proměnami přímo před našima očima. Růst sektoru sdílených služeb je toho pak konkrétním příkladem. Světové metropole se v zájmu zvýšení své konkurenceschopnosti musejí na tyto změny naučit velmi pružně reagovat. S radostí tedy kvituji, že se nejvýznamnější mezinárodní konference na toto téma letos koná na území našeho hlavního města,“ uvádí ke konferenci primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová.

„Česká republika se v oblasti středisek sdílených služeb hodně posouvá. V minulosti u nás vznikaly zejména centra pro transakční zpracování, základní administrativu a podobné činnosti. Nyní se Česko profiluje jako místo, kam společnosti přesunují aktivity s vysokou expertízou a přidanou hodnotou, například v obchodním plánování nebo právním poradenství,“ říká Pavel Šimák, ředitel v týmu center sdílených služeb, Deloitte.

Další informace o konferenci získáte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce