Krumer (SPD): Jak zajistit levnou a ekologickou elektrickou energii

05.07.2023 22:01 | Komentář

Jedná se o návrh, jak otevřít problematiku reparačních nároků ČR po SRN. Je to otázka citlivá, ale v současnosti se otevírá možnost výhodná pro obě strany, která nejenom trvale zajistí, ale i podstatně zlevní elektrickou energii.

Krumer (SPD): Jak zajistit levnou a ekologickou elektrickou energii
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

Německo v současnosti vypíná svojí poslední jadernou elektrárnu. To znamená další výrazné zdražování elektřiny a dopad na firmy jak v Německu, tak i v ČR. Proti vypínání atomových elektráren je většina lidí v Německu i v ČR. Rovněž to, že vyrábíme elektrickou energii levně, a ještě o třetinu více, než spotřebujeme, tak všechnu posíláme na burzu do Lipska. Odtud jí nakupujeme zpět pětkrát až šestkrát předraženou.

Tím snižujeme konkurenceschopnost našich firem, firmy krachují, lidé přicházejí o práci i o domácí výrobu a startuje inflace. To je likvidační proces a nevratné škody. Zároveň navrhujeme i odchod z burzy v Lipsku s elektrickou energií, potřebnou pro náš stát, a na burzu do Lipska jít pouze s přebytkem elektřiny, kterou u nás vyrobíme. Rovněž by se tím mohla i saturovat část chybějící elektrické energie pro Bavorsko.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25763 lidí

Proto navrhujeme jednání s německými partnery, v první etapě s Bavorskem. Bavorsko má na svém území pět bloků: Gundremmingen B+C, Isar 1+2, Grafenrheinfeld, o celkovém výkonu 6421 MWh, tj. 3x Temelín. Bavorsko může být jako první spolková země spolupracující s ČR, která do Berlína vyšle "signál" o napravení špatného rozhodnutí EU a vlád SRN o zastavení atomových elektráren. To lze řešit předáním počtu společně dohodnutých jaderných elektráren do vlastnictví a provozování ČR. Po letech tak tímto win win, oboustranně výhodným a v současnosti velmi aktuálním způsobem, vypořádáme reparační pohledávky po SRN, uznané vítěznými mocnostmi druhé světové války.

Taky jsme tento námět dali prostřednictvím Marušky Pošarové, naší poslankyně SPD v parlamentu, k jednání s ministerstvy. Ministerstvo zahraničí odpovědělo zamítavě, že už je problém vyřešen a uzavřen dohodou. My se ale nedáme, a pokračujeme nejenom v tomto problému. Poslankyně Pošarová, SPD, byla na diskusním fóru v Bruselu, kde byli také poslanci a zástupci kromě jiných i německé koalice a opozice, a především u německé opozice vzbudilo její vystoupení souhlasný zájem.

Fialova vláda se k tomu staví zamítavě. Je proto nezbytné spojit síly opozičních stran a hnutí, chodit k volbám a volit SPD. Budeme pokračovat nejenom v řešení tohoto problému, ale i společně odstraňovat škody po vládě Petra Fialy, aby se v našem státě a naším občanům žilo lépe.

To je pouze stručná informace a výtah z problematiky, kterou projednáváme.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…