Laudát (KAN): Dilema nad rozhodnutím Zuzany Čaputové

09.10.2023 16:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k odmítnutí další vojenské pomoci Ukrajině slovenskou prezidentkou Čaputovou

Laudát (KAN): Dilema nad rozhodnutím Zuzany Čaputové
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Běhají sice rozporuplné zprávy, jak je to s postojem prezidentky Čaputové a členů vlády k poskytnutí možná poslední vojenské pomoci Slovenska Ukrajině, ale vycházím z toho, že platí, že Čaputová další pomoc s odkazem na výsledek voleb odmítla. Někteří ji opatrně odsuzují, jiní hledají na jejím postoji klady. Faktem je, že zemi vládne úřednická vláda bez důvěry parlamentu a volby vyhrály a zřejmě vládu sestaví strany, které se v předvolební kampani často stavěly na stranu Ruska.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36098 lidí

Za normální ustálené demokracie je správné, že končící vláda už zásadní rozhodnutí nedělá. Jenže Slovensko nejpozději od vražd Kuciaka a jeho snoubenky Kušnírové není ustálenou demokracií, ale zemí bez práva, prolezlou mafiány. Každá zbraň, každý náboj, předaný krvácející Ukrajině, může znamenat, že válka skončí o pár minut dříve, nebo že někomu zachrání život, nebo že oslabí agresora, nebo že... Co je tedy více? Férové dodržování i nepsaných pravidel demokracie, nebo pomoc trpící zemi? Za mě to druhé a vy si každý udělejte názor sami za sebe.

P.S. K budoucí vládě a spekulacím o šancích Šimečky vyšachovat Fica z vlády jen tolik, že scénář vládnutí byl zřejmě předjednán již druhý den po volbách. Tehdy ve slunečné neděli měl redaktor ČT Michal Kubal dlouhý rozhovor s místopředsedkyní Hlasu Denisou Sakovou. Ta tehdy rovnou mluvila o dnes se rýsujícímu scénáři Fico premiér a Pellegrini předseda parlamentu. Nechyběly ani stejné věty o personáliích silových složek a justice, které použil Fico při svojí první povolební tiskové konferenci. Tak o čem kdo ještě spekuluje?

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Soudruh Laudát má mylné informace,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprvni , 09.10.2023 16:55:08
volby vyhrály strany hájící zájmy slovenska.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…