Laudát (KAN): Ta parta "lícuje" na devět dní dopředu. Podle toho to vypadá

20.04.2020 4:33

Komentář na facebookovém profilu k Vizi 2030 pro TOP 09

Laudát (KAN): Ta parta "lícuje" na devět dní dopředu. Podle toho to vypadá
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Když členové nečtou ani vlastní dokumenty, potom mlčí. Pojednání o zapomenuté vizi:

...Naší nejistoty nás však může zbavit jen naše vlastní odpovědnost, se kterou budeme budovat společnost svobodnou a odolnou. Naší existenční jistotou, ze které můžeme čerpat důvěru v budoucnost, je naše vlastní odolnost vůči krizím, jež nevyhnutelně přicházejí. K těm "tradičním", kterým po tisíciletí čelili naši předkové, přicházejí krize nové. Odpovědná společnost je předvídá a připravuje se na ně dříve, než ji dostihnou, jinak budeme žít ve strachu z budoucnosti. Chceme pomocí vhodných politik posílit odolnost společnosti ještě dříve, než ji budeme životně potřebovat....Naše společnost nemůže nečinně čekat, až nějaká krize či negativní trend dosáhnou bodu zlomu, odkud už není návratu.
Z programu ÚŚPĚŠNÁ ZEMĚ, ODOLNÁ SPOLEČNOST
Vize pro Českou republiku 2030
(leden 2017)

Vánoce 2016 včetně Silvestra jsem trávil nad sepisováním Vize 2030 pro TOP 09. Ta byla veřejnosti prezentována myslím že někdy začátkem února 2017. Když jsem od Petříčka dneska v OVM zaslechl, že budeme muset začít zvyšovat odolnost naší země, otevřel jsem si stránky TOP 09 a kupodivu tam ten dokument ještě je. Tehdy jsem se zabýval obecnými teoriemi o krizích systémů, o definování bodů obratu (odkud je ještě návrat možný) a o bodech zlomu (kde už je takříkajíc vymalováno a návrat není možný). Potom jsem z politiky odešel a jen sledoval, jak Babiš napadal TOPku, že nemá žádný program, jen antibabiš. To je u něj normální, jenže normální není, že se z TOPky na to vůbec, ale vůbec, nikdo neozval. Vím, že voliče nezajímají politické traktáty, ale rozhodují se na základě často iracionálních emocí, vizáží politiků, populismu, o kterém každý musí vědět, že jsou to nereálné sliby či rovnou lži. Je na politicích, když už něco mají v ruce, aby se to pokusili voličům prodat.

Takže, TOPka vizi má, Babiš nemá vizi, nebo tak nanejvýš na týden dopředu. Pardon, jeho Schillerová, jak dneska v OVM pravila, "lícuje na devět dní". Takže na devět dní dopředu ta parta "lícuje". Podle toho to vypadá.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…