Laudát (KAN): Tak trochu poslanecká bída

02.04.2022 18:50 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke kritice vlády Karlem Havlíčkem

Laudát (KAN): Tak trochu poslanecká bída
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Po Praze pobíhá exvícemocný pretendent Babišovy vlády Karel Havlíček a z huby mu padá jedna větší nehoráznost za druhou. Na tom by nebylo nic tak divného, protože se opozice snaží často získávat body za každou cenu (a jen málo lidí se v politice orientuje s větší znalostí, aby věděli, že lže ), kdyby se ale více bránili politici koalice.

Vláda má práce nad hlavu, ale poslanci a senátoři musí vládě na politickém kolbišti pomáhat. Nesleduji vše, ale neregistroval jsem, že by někdo s Havlíčkem kvalifikovaně zametl.

Několik poznámek k "nevině " hnutí ANO, 2011 bylo líp v otázce energií:

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

  1. Babiš a Sobotka bezdůvodně zrušili v roce 2014 probíhající tendr na dostavbu jaderné elektrárny Temelín.
  2. Babiš chtěl v roce 2014 (? 2015) rozprodat státní hmotné rezervy pohonných hmot a "zálohování" nasmlouvat u distributorů PHM.
  3. Začátkem Sobotkovy a Babišovy vládní éry (ale už předtím) lidé z KKCG nabízeli v parlamentu možnost využití starých ropných vrtů a dalších důlních děl jako zásobárny plynu - odezva byla nulová.
  4. Havlíček zcela drze obviňuje vládu, která převzala rozvrácenou a zadluženou zemi, že nenakoupila do zásoby plyn. Kdypak se asi plyn do zásoby nakupuje Ty chytráku? O Vánocích a v lednu?
  5. Jak jste za osm roků své vlády posunuli přípravu na dostavbu Dukovan? Máte pocit, že papíry ( a kdoví, zda všechny) na tendr jsou rychlým pokrokem za osm roků? Já nikoli.
  6. Proč jste se Zemanem chtěli otevřít dveře na dostavbu Dukovan Rusům a na začátku i Číně? Co byste teď plácali, kdyby v Dukovanech putinovské Rusko drželo Česko pod krkem? Co plácali a co dělali?
  7. Proč jste do státních hmotných rezerv nenakoupili více ropy, když byla v jeden čas nedávno skoro zadarmo?
  8. Proč jste ze stolu smetali návrhy Hospodářského výboru parlamentu, aby se navyšovaly průběžně zásoby až na německých 120 dnů?
  9. Proč jste ve zvýšené míře začali zvyšovat odvody z divident ČEZu po příchodu Babiše na finance, a naopak nevytvářeli rezervy pro investování do jádra? Peníze jste vybrali a rozfrcali na populistická gesta.
  10. Proč Babiš neprotestoval proti politice Německa, které zavlékalo Evropu do závislosti na Rusku. Protestovali jste proti Nordstreamům?
  11. Proč jste Česko nezapojili do projektů budování terminálů na zkapalněný plyn? Věřili jste bezmezně Rusákům, tak to je.
  12. Říká vám něco odolná společnost, bod obratu, bod zlomu? Zjevně nikoli, protože potom byste se nemohli během svého vládnutí v této věci chovat jako diletanti, pokud ne něco daleko horšího.

A našlo by se toho ještě hodně. Ale koaliční politici mlčí, nebo mluví slabě a lháři a manipulátoři zase oblbují společnost.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.