Lipner (STAN): Každá krize je cesta k pozitivní změně

15.05.2020 7:36

Pandemie jasně ukazuje potřebu a sílu společenské solidarity. Bez fungujícího veřejného zdravotnictví bychom jí však nedokázali čelit. Také zavřené školy a omezená kultura nám teď důrazně připomínají, jak důležité pro společnost jsou. O veřejnou podporu a záruky nyní ovšem žádají i malé a velké firmy.

Lipner (STAN): Každá krize je cesta k pozitivní změně
Foto: STAN
Popisek: STAN

“Česko se dokázalo během jednoho týdne zmobilizovat a držet při sobě, šít roušky pro ostatní nebo nakupovat pro ohrožené seniory v sousedství. To vše dokazuje, že je možné tuto krizi společně překonat.  Je třeba ale nad věcmi přemýšlet. Nad tím, jaký bude mít krize dopad nejen ekonomický, ale i ekologický. Jak tohle všechno ovlivní fungování malých i velkých podniků a firem. Chovejme se zodpovědně, ještě není vyhráno. Čeká nás ještě dlouhá cesta, ale každá krize je cesta k pozitivní změně,“  zhodnotil současnou situaci předseda krajského výboru Jan Lipner.

Z veřejných rozpočtů jsou slibovány obrovské záchranné programy a další mají následovat. Objevují se přitom i tendence, které jdou proti spravedlivému řešení krize, jako například pokusy zabránit řešení klimatické krize nebo útoky na neziskové organizace. Ojedinělé nejsou ani snahy posílit už tak mocné ekonomické a politické hráče, kteří současnou situaci chápou jako příležitost.

Teď je ten správný čas apelovat na českou vládu, parlament, ale i na nás samotné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie