Liška (SZ): TOPka buď nemá morálku, nebo jí korupční bahýnko vyhovuje

16.06.2013 14:50

Reakce Strany zelených na dnešní Otázky Václava Moravce.

Liška (SZ): TOPka buď nemá morálku, nebo jí korupční bahýnko vyhovuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Ondřej Liška, předseda Strany zelených k dnešnímu vystoupení zástupců parlamentních stran v OVM uvedl:
 
„Prodlužování současného kómatu vlády ohrožuje pověst Česka v zahraničí a brání nastartování země k ekonomickému oživení a potřebným krokům po rozsáhlých povodních. Odpovědnost nenese jen potápějící se Nečas se svou ODS, ale i pánové a dámy z TOP 09, kteří na rezolutní „ne" buď nemají morálku, nebo jim korupční bahýnko z nějakého důvodu vyhovuje."
 
„Voliči musí dostat příležitost znovu rozdat karty. Strany v poslanecké sněmovně připomínají tragikomický spletenec, který si myje ruce nad Nečasem a přitom minulé tři roky nečinně přihlížel rostoucí moci šéfky kabinetu premiéra a pražských kmotrů."
 
„Spekuluje se, že by měl do čela vlády místo Petra Nečase přijít Martin Kuba. Vyšetřovanou šéfku kanceláře vlády Nagyovou s vojenskými zpravodajci pak rovnou na postu premiéra vystřídá člověk s horkou linkou na pana Dlouhého do restaurace Hubert na Hluboké."
 
Strana zelených také přijala v sobotu 15. června 2013 na zasedání Republikové rady SZ stanovisko k aktuální politické situaci:
 
Zatčení nejbližších spolupracovníků premiéra i dalších politiků a úředníků devastuje poslední zbytky důvěry lidí ve stávající politickou reprezentaci. Po mnoha korupčních skandálech ministrů a poslanců ODS, TOP a VV za tři roky tohoto volebního období, nemá již tato sestava oprávnění dále vládnout a hospodařit s veřejným majetkem. Ani ČSSD však není bez škraloupu, což potvrzují  např. kauzy hejtmana Ratha a Mostecké uhelné společnosti. Nové volby jsou proto jediným řešením, které je v tuto chvíli zodpovědné vůči občanům naší země. Zelení proto vyzývají poslance TOP 09 a STAN, aby přestali držet nad vodou vládu, která ztratila poslední zbytky legitimity, a přidali se k těm poslaneckým klubům a poslancům, kteří již deklarovali svou ochotu hlasovat pro zkrácení volebního období a vypsání nových voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …