Lukša (TOP 09): Zpívání u vánočního stromu

26.12.2015 12:19

"Na mši svaté pronesl dnes ráno při kázání náš duchovní správce mimo jiné tuto větu, Rok má 365 dní a nejdůležitější pro nás je jedna noc".

Lukša (TOP 09): Zpívání u vánočního stromu
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Tuto větu jsem si půjčil dnes v 9:30 a trochu si ji upravil. Rok má 365 dní a pro obec Čeladná se stalo důležité datum 25.12.2015, kdy jsme před 16 lety zavedli tradici scházet se na našem náměstí první svátek vánoční při zpívání u vánočního stromu. Skvělá atmosféra, náměstí plné lidí a bez sněhové nadílky nám vánoční atmosféru vykouzlil krásný strom, promluva duchovního správce Mariusze Rozsewského, nepostradatelný čaj s rumem manželů Lucie a Marcela Novotných a linecká kola podnikatele Tomáše Kohuta. Program si připravily děti naší základní školy v čele s ředitelkou školy Janou Satinskou. Děti na varhany doprovázela varhanistka Satinská ml.. Sólový zpěv obstarala naše pěvecká naděje, slečna Daniela Kopecká. Pozadu nezůstala ani obec, na violončelo doprovázela děti moje sekretářka Jitka Kaifášová a dechovku Huťařku řídil správce majetku obce Jindřich Michna, jeho hra na trubku je famózní. Květiny zajistil podnikatel a zastupitel Kamil Otava s paní místostarostkou Věrou Golovou a já si dovolil ujmout se moderátorské úlohy.

Je více než jasné, že toto zpívání si našlo místo v diáři našich občanů a stalo se významnou tradicí v životě naší obce. Proto mi dovolte poděkovat všem občanům, kteří dnes přišli na náměstí v tak hojném počtu a všem, kteří se na hodinovém programu podíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …