Mach (Svobodní): UKIP představil volební program - více svobody bez EU

18.04.2015 16:11

Strana za nezávislost Spojeného království (UKIP) dnes představila svůj volební program pro parlamentní volby, které se budou ve Velké Británii a Severním Irsku konat 7. května.

Mach (Svobodní): UKIP představil volební program - více svobody bez EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Petr Mach

Program je „daňovou revolucí“, jak se vyjádřil volební lídr UKIPu a předseda strany Nigel Farage. UKIP plánuje snížit daň z příjmu a omezit byrokratická nařízení, aby podniky mohly najmout více zaměstnanců. V mnohém se program podobá programu Svobodných.

UKIP chce navýšit výdaje na obranu na 2 % HDP, jak požaduje NATO, omezit rozsah zahraniční pomoci (z 0,7 % HND na 0,2 %) nebo změnit protikuřácký zákon tak, aby hospody a restaurace mohly zřídit kuřáckou místnost.

Unikátním prvkem programu je posvěcení nezávislým think-tankem (The Centre for Economic and Business Research), který zkontroloval, že všechna čísla v programu sedí a že UKIP neslibuje výdaje, které nebude mít jak financovat.

Vlajkovou lodí UKIPu je samozřejmě vystoupení z Evropské unie. Program slibuje vypsání referenda o vystoupení z EU „co nejdříve to půjde“. Po vystoupení z EU navrhuje UKIP velké změny v zákoně o DPH, jejíž minimální výši stanovuje právě EU, v imigrační, energetické a obchodní politice.

„Nepotřebujeme být v EU, abychom mohli s EU obchodovat. Odchodem se zbavíme pout přebyrokratizovaného a upadajícího trhu EU, který produkuje pouze malý ekonomický růst a velkou nezaměstnanost,“ řekl europoslanec William Dartmouth.

V Evropském parlamentu sedím s UKIPem v jednom poslaneckém klubu. Kdybych byl Brit, volím UKIP. Přeji Nigelu Farageovi a dalším europoslancům za UKIP, aby doma uspěli a aby se v květnu do Bruselu už nemuseli vracet.

Kompletní UKIP Manifesto 2015

Petr Mach
předseda Svobodných a europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

23:08 Vondráček (ANO): Kolik návrhů opozice bylo projednáno od začátku volebního období?

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k zákonu o zemských znacích a vlajkách