Malačka (ČSSD): Zastupitelé schválili odkup budovy pošty

17.12.2021 22:13

Zastupitelé města na svém pondělním zasedání schválili odkup budovy České pošty, s. p. na Horním náměstí ve Znojmě. Přesunout by se sem mohly odbory městského úřadu. Za koupi budovy od státu město zaplatí dle znaleckého posudku 28 milionů korun bez DPH.

Malačka (ČSSD): Zastupitelé schválili odkup budovy pošty
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

„Jsem moc rád, že zastupitelé udělali toto strategické rozhodnutí a podpořili koupi tohoto objektu. Díky koupi se nám naskýtá hned několik možností využití. 

Anketa

Bude válka mezi Ruskem a Ukrajinou?

20%
77%
hlasovalo: 17529 lidí
Primárně bychom chtěli budovu využít jako prostory úřadu, a to přemístěním odborů z budovy na náměstí Armády, která je již ve špatném technickém stavu a zasluhuje kompletní rekonstrukci. Dále připadá v úvahu přemístění odborů z budovy na ulici Pražská. Tato budova totiž není ve vlastnictví města Znojma, ale Policie ČR, která s ní má do budoucna vlastní plány. Nicméně tady s policií ještě povedeme další jednání, o kterých následně budeme informovat,“ nastiňuje starosta města Znojma Jakub Malačka.

Pošta jako státní podnik v posledních letech snižuje provozní náklady a přistoupila k prodeji některých svých poboček napříč Českou republikou. Jednou z nich je právě i pobočka na Horním náměstí ve Znojmě, kterou Česká pošta před několika měsíci nabídla městu ke koupi, a to za cenu obvyklou dle znaleckého posudku.

„Naším záměrem je získat dotaci nejen na rekonstrukci budovy pošty, ale také dotaci na budovu úřadu na náměstí Armády. Nabízí se možnost získat dotaci od Ministerstva kultury ČR z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón právě na rekonstrukci budovy pošty. Tuto dotaci využívá město pravidelně již několik let,“ vysvětluje starosta Jakub Malačka.

Budova v sobě skrývá nejen prostory k možnému vybudování kanceláří či bytů, ale také dva prostorné dvory a garáže. Budova má strategické umístění. Je v krátké docházkové vzdálenosti od budovy úřadu a radnice na ulici Obroková. V bezprostřední vzdálenosti se nachází autobusová zastávka městské autobusové dopravy a také jsou v docházkové vzdálenosti parkovací plochy na náměstí Svobody.

„Aktuálně je vypsáno výběrové řízení na nového dopravce městské autobusové dopravy. Chceme mimo jiné navýšit frekvenci spojů na Horní náměstí, aby se občané mohli k budově pohodlně dopravit,“ doplňuje starosta Jakub Malačka a zároveň dodává: „Pošta by zde prozatím zůstala v pronájmu, než by si vyřešila náhradní prostory. S poštou budeme také dále jednat o možnosti, zdali by v menším měřítku v objektu zůstala. V objektu jsou i další nájemci, o jejichž budoucnosti budeme jednat,“ vysvětluje starosta Jakub Malačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…