Mánek (ANO): Město vyplatí rodičům o 30 korun vyšší příspěvek

06.02.2022 6:34

Už od roku 2009 finančně přispívá statutární město Jablonec nad Nisou rodinám na pobyt předškoláků a žáků prvních tříd v příměstských táborech v době letních prázdnin, a to sto korun na den a dítě, maximálně 500 korun.

Mánek (ANO): Město vyplatí rodičům o 30 korun vyšší příspěvek
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Pro tento rok radní schválili zvýšení příspěvku na 130 korun za den a dítě. Pokud zastupitelé schválí 10. února městský rozpočet, mohou rodiče čerpat příspěvek v maximální výši 650 korun za týden.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

„Podporu město vyplácí jen tehdy, pokud se dítě účastní příměstského tábora, jehož organizátor se u města zaregistruje. Příspěvek bude nově ve výši 130 korun na jedno dítě a jeden den, maximálně tedy 650 korun za týdenní pobyt,“ říká náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek s tím, že v rozpočtu, který budou zastupitelé schvalovat ve čtvrtek 10. února, je alokováno 210 tis. Kč, na pokrytí příspěvků pro předškolní děti je plánováno 140 tis. a 70 tis. pro žáky 1. tříd.

„Jelikož rostou náklady na energie, potraviny služby a mnoho dalšího, navrhl odbor humanitní zvýšení denního příspěvku ze stokoruny na 130 korun a radní návrh akceptovali. Faktem je, že příspěvek se od svého vzniku nezvyšoval, avšak současná situace nás vedla k navýšení tak, abychom rodičům a jejich dětem alespoň drobně pomohli,“ dodává náměstek Mánek. 

Statutární město vyhlásí výzvu na registraci subjektů, které budou pořádat letní příměstské tábory a splňují zákonná kritéria pro péči o předškolní děti nebo děti z 1. tříd ZŠ. S těmi, kdo splní podmínky, uzavře na dobu letních prázdnin smlouvu. Zaregistrovaní organizátoři táborů pak poníží rodičům cenu za pobyt o finanční příspěvek města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…