Maříková (SPD): Zdravotnictví v Karlovarském kraji připomíná Titanic

16.11.2018 6:34

Po nás potopa, takový je stav zdravotnictví v Karlovarském kraji.

Maříková (SPD): Zdravotnictví v Karlovarském kraji připomíná Titanic
Foto: Facebook Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková

Zdravotnictví v Karlovarském kraji pod vedením Ing. Jana Bureše (ODS) zrovna nekvete. Lékaři, kteří hovoří špatně česky nebo vůbec nejsou žádným ojedinělým případem a změny se asi jen tak nedočkáme, jelikož vláda prodloužila tzv. projekt Ukrajina, který do Česka importuje lékaře z Ukrajiny bez povinných zkoušek. Nemocnice jejíž předsedkyní představenstva je Ing. Jitka Samáková vykazující ztrátu cca 150 milionů už je jen třešničkou na dortu skomírajícího zdravotnictví v kraji. Vedení kraje se k problému postavilo tak, že si nechalo vypracovat ekonomické posouzení KKN zpracované společností Deloitte CZ a radní pro oblast zdravotnictví Ing.Jan Bureš (ODS) se vyjádřil v tisku, že vidí jako řešení vyhlášení koncesního řízení na firmu, která by převzala řízení Karlovarské krajské nemocnice.

Strategický partner by nemocnici mohl vést možná lépe, ale v čem by se jeho vedení lišilo od toho současného? Hospodařil by zodpovědně a do vedení nemocnice by obsadil schopné manažery. Proč tedy kraj uvažuje o strategickém partnerovi pro KKN, když by stačilo obsadit do vedení schopné manažery, ale opravdu schopné a ne ty, kteří v minulosti už jinde selhali a nehospodaří s majetkem kraje jako se svým. A kdo by tím strategickým partnerem jen tak náhodou měl být? Že by společnost, která ovládla nemocnice v Ostrově a Sokolově a už při přebírání těchto nemocnic prohlásila, že má zájem o další investice v kraji? Je tou investicí snad KKN? Nemocnici, která by nebyla totiž v takové ztrátě by nebyl důvod předávat pod vedení jiné společnosti. A pronajmout si nemocnici, když do modernizace bude investovat Karlovarský kraj je docela dobrý kšeft. To je stejné, jako byste pronajali svůj vlastní byt a platili nájemci ještě nájem, nějak tak to funguje totiž v nemocnici v Sokolově, kterou vede právě tato společnost, která časně po převzetí nemocnice v Ostrově zrušila kvalitní porodnici, jelikož nebyla dostatečně zisková. Zisk je totiž to oč tu všem běží. A z jakého důvodu vedení Karlovarského kraje situaci neřešilo mnohem dříve? Co je důvodem špatného vedení těchto nemocnic, neschopnost nebo snad záměr?

Proč vedení kraje přišlo s touto informací až po komunálních volbách? Není náhoda, že na čtvrtečním ustanovujícím zasedání Zastupitelstva města Ostrov se stal neuvolněným „na vedlejšku“ - starostou právě Ing. Jan Bureše (ODS), který je současně radní pro potápějící zdravotnictví v Karlovarském kraji a místostarostkou na částečný úvazek Ing.Jitka Samáková, které je současně předsedkyní představenstva právě ztrátové Karlovarské krajské nemocnice. Voliči v Ostrově jim sice maximální důvěru nedali, ale utvořili „sňatek z rozumu“. Kdyby zdravotnictví v kraji pod rukama těchto dvou politiků kvetlo, tak si myslím, že nikoho obsazení těchto funkcí ani nepřekvapí, jelikož kvalitních managerů je opravdu málo, ale vzhledem ke stavu, ve kterém se zdravotnictví v Karlovarském kraji nachází je to spíše zarážející, že oba dva politici chtějí kormidlovat Titanik a zároveň vést sedmnácti tisícové město. Jedinou uvolněnou funkci ve vedení města Ostrov bude zastávat Ing.Marek Poledníček, který vlastně město povede, jelikož jeho dva kolegové budou mít plné ruce práce se skomírajícím zdravotnictvím v kraji. Oba dva komunální politici mají však představu, že mají ještě dost sil snažit se zresuscitovat zdravotnictví v kraji a být ve vedení města Ostrov, doufejme tak, že následující vedení města za čtyři roky nebude muset křísit také město Ostrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…