Ministr Chládek: Řešení problému v Karlovarském kraji

15.03.2014 21:30

Ministr školství Marcel Chládek vyrazil na celodenní výjezd do Karlovarského kraje, kde řešil alarmující počet tzv. nekvalifikovaných pedagogů. Právě v tomto regionu je totiž situace nejdramatičtější, potřebné vzdělání v něm nemá skoro dvacet procent učitelů.

Ministr Chládek: Řešení problému v Karlovarském kraji
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

"Jsem velmi rád, že jsem mohl Karlovarský kraj navštívit. Přestože je tento region v počtu nekvalifikovaných pedagogů na prvním místě, věřím, že se podaří situaci vyřešit i za pomoci výjimek," řekl ministr při pohovorech se zástupci pedagogů. Při své cestě po základních i středních školách řešil ministr Chládek na místě specifické problémy ředitelů škol, pochválil je za dobrou vybavenost učeben i za podporu technických oborů nebo propojení základních a středních škol. Zástupcům Karlovarského kraje ministr Chládek předal i nabídku Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni, která pro učitele připravila několik mimořádných kurzů hned v několika městech. "Tuto podporu ze strany ministra školství velmi vítám," nechal se slyšet hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Během své návštěvy se ministr setkal také s bývalými kolegy, a to na základní škole v Kynšperku nad Ohří, kde několik let sám učil. Spolu s hejtmanem Karlovarského kraje se tu dohodli na nutnosti otevření přípravných tříd. "Myšlenku přípravných ročníků plně podporuji," řekl hejtman Josef Novotný na setkání se zástupci Sokolova.

Ministr školství Marcel Chládek bude v návštěvách po regionech pokračovat. V nejbližší době se chystá do Ústeckého kraje a na Vysočinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině