Ministr Chládek: Řídí Prahu neználek?

18.03.2014 16:30

Zřejmě málo problémů našeho hlavního města vedly jeho primátora k tomu, aby fušoval do českého školství. Nedají mu spát tzv. nekvalifikovaní pedagogové.

Ministr Chládek: Řídí Prahu neználek?
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Proto sepsal článek, ve kterém tvrdí, že je naše školství cimrmanovské. A kvůli mému jednomu podpisu prý přijde o práci na sedm tisíc pedagogů. Pane primátore, asi by to chtělo příště více rešeršovat, než něco napíšete…

Předně bych chtěl pražského primátora upozornit na fakt, že by se měl seznámit s legislativou. Situace se má tak, pane primátore, že v roce 2005 vznikl zákon o pedagogických pracovnících, který byl neustále odkládán, a to až do roku 2015. Řešit jej tedy musí aktuální ministr školství, kterým jsem já. „Jsem přesvědčen, že ředitel školy ví zdaleka nejlépe, jestli jeho pedagog odvádí kvalitní práci či nikoliv,“ píše primátor a já se pod to mohu jen podepsat. Osobně jsem takto chtěl problém řešit – tedy pomocí ředitelů škol, kteří znají svůj pedagogický sbor nejlépe. Proti však byly školské odbory, včetně těch pražských, pane primátore. Ty toto řešení viděly pouze jako další odkládání již odloženého problému. Musel jsem tedy sáhnout ke kompromisu a dohodl jsem se jak s odbory, tak se zástupci odborníků včetně zástupců pedagogických fakult. Řešení, které jsme navrhli, je podle mého názoru, ale i podle ohlasů, férové pro všechny strany. A žádné hromadné propouštění sedmi tisíc učitelů se nechystá.

Pane primátore, je škoda, že jste si před napsáním svého textu nepřečetl má dřívější vyjádření k problematice tzv. nekvalifikovaných pedagogů. Mohl jste si ušetřit čas na důležitější věci…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo školství

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…