Ministr Hamáček: Policisté už nebudou jezdit v autech, která patří do šrotu

17.09.2019 12:04

Více na nová policejní auta, hasičskou techniku nebo platy: vláda schválila státní rozpočet na příští rok.

Ministr Hamáček: Policisté už nebudou jezdit v autech, která patří do šrotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Vláda v pondělí, 16. září 2019, schválila zákon o státním rozpočtu na rok 2020. Ministerstvo vnitra dostane na příští rok více peněz pro policisty i hasiče, miliardu na nová auta pro bezpečnostní sbory dostane už letos. Platy příslušníků bezpečnostních sborů vzrostou každému o 1500 Kč měsíčně.

Ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) se podařilo na příští rok vyjednat více než 4 mld. Kč. Peníze půjdou například na nákup služebních vozidel pro policii, na nákup výškové techniky pro hasiče nebo rekonstrukci služeben policistů a hasičů. Oba sbory dostanou také více peněz na provoz. „Částku, kterou jsme vyjednali pro policisty a hasiče, považuji opravdu za úspěch. Policisté už nebudou jezdit v autech, která patří pomalu do šrotu, hasiči si zase pořídí tolik potřebnou výškovou techniku. O potřebě rekonstrukce zastaralých služeben ani nemluvě,“ uvedl Jan Hamáček. „V letošním roce se nám ještě podařilo vyjednat miliardu na další nová auta pro policisty a hasiče,“ dodal ministr.

Všem příslušníkům bezpečnostních sborů se navýší platy, každému se zvýší příjem o 1500 Kč měsíčně. Částka přitom bude připsána přímo do tarifů. „Chceme, aby práce pro bezpečnostní sbory byla finančně zajímavá a konkurenceschopná. Potřebujeme udržet schopné lidi u policie a hasičů“ sdělil Jan Hamáček.

V rámci vyjednávání o rozpočtu pro MV na příští rok se nezapomnělo ani na digitalizaci. Poté, co MV elektronizaci rozhýbalo díky nové podobě datových schránek, Portálu občana a elektronickým občanským průkazům, má na příští rok vyčleněno 382 mil. Kč na další projekty programu Digitální Česko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…