Ministr Hamáček: Spolupráce s Europolem zajišťuje vnitřní bezpečnost v Evropě

04.07.2018 19:28

Ministr vnitra jednal s novou ředitelkou Europolu.

Ministr Hamáček: Spolupráce s Europolem zajišťuje vnitřní bezpečnost v Evropě
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

Ministr vnitra Jan Hamáček a policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý se  sešli s novou výkonnou ředitelkou Europolu Catherine De Bolle. Hlavními tématy jejich jednání byly rychlá a důvěrná výměna informací, vzájemná spolupráce policejních orgánů všech členských států a pomoc Europolu při boji s nelegální migrací. Catherine De Bolle v rámci své pracovní cesty mimo jiné navštíví hlavní partnery Europolu na národní úrovni - Policejní prezidium a Generální ředitelství cel. 

V současné době čelí svět, Evropa i Česká republika nejen tradičním bezpečnostním hrozbám, ale i relativně novým hrozbám, jako jsou kyberkriminalita, obchodování s lidmi či organizované převaděčství. Evropské státy se musí přizpůsobit a reagovat na změny hrozeb a změnu mezinárodní bezpečnostní situace. „Spolupráce států v rámci Europolu pomáhá při udržování vnitřní bezpečnosti v Evropě. Výměna a analýza informací policejních složek přispívá k efektivnějšímu boji proti terorismu, mezinárodnímu obchodu s drogami či nelegální migraci,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček. Intenzivnější spolupráci a výměnu informací mezi bezpečnostními službami členských států Česká republika dlouhodobě podporuje. Výměna zpráv v rámci Europolu se za poslední čtyři roky více než zdvojnásobila. Celkový počet operací podpořených Europolem se ve srovnání s rokem 2016 zvýšil v roce 2017 o 42 %. „Propojení informačních systémů EU zefektivní práci policejních a pohraničních orgánů a umožní lépe řešit aktuální problémy v oblasti bezpečnosti,“ doplnil ministr vnitra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.