Ministr Hamáček: Zjednodušujeme přebujelou administrativu obcí

23.05.2019 19:08

Ministr vnitra Jan Hamáček dnes vystoupil na sněmu Svazu měst a obcí. Se starosty se shodl na nutnosti stále zjednodušovat administrativu. Upozornil také na vznik elektronické sbírky zákonů nebo na rušení zbytečných právních předpisů.

Ministr Hamáček: Zjednodušujeme přebujelou administrativu obcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Jan Hamáček připomněl, že není jen ministrem přes policii, protože pod resort vnitra (MV) spadá celá veřejná správa, tedy přes 6000 obcí. „Vnímám, že starosty trápí přebujelá administrativa. Tento problém bereme vážně a přijímáme konkrétní řešení, která administrativu obcí zjednoduší,“ řekl mimo jiné Jan Hamáček s tím, že v posledních letech se také vždy zvyšoval příspěvek obcím na výkon státní správy až na letošních 10,4 mld. Kč.

„Zrychlili jsme vydávání osobních dokladů na méně než 24 hodin, navrhujeme zrušit 800 zbytečných zákonů a vyhlášek a chystáme eSbírku a eLegislativu, které zpřehlední legislativní proces,“ doplnil ministr Hamáček. Dodal také, že v rámci zjednodušení administrativy MV chystá elektronickou sbírku právních předpisů územních samosprávních celků, díky které budou na jednom místě všechny vyhlášky s omezenou místní působností.

MV bude dle Jana Hamáčka i ve spolupráci se starosty stále pokračovat v digitalizaci státní správy tak, aby úřady byly rychlejší a jejich práce jednodušší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…