Ministr Herman: Veletrhy jsou pro paměťové instituce příležitostí prezentovat svůj smysl

06.11.2016 14:51

Na pražském Výstavišti v Holešovicích probíhal ve dnech 4. – 5. 11. 2016 5. ročník mezioborových veletrhů zaměřených na široký kontext památkové péče. Záštitu nad akcí převzalo Ministerstva kultury.

Ministr Herman: Veletrhy jsou pro paměťové instituce příležitostí prezentovat svůj smysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Na veletrhu se představilo více než 120 vystavovatelů, mezi nimi také Národní památkový ústav, největší příspěvková organizace MK. Prezentovány byly nejen aktivity na poli památkové ochrany, ale rovněž restaurátorství, uměleckých řemesel, muzejnictví, historického stavitelství. Součástí expozic byly interaktivní ukázky, workshopy a poradenství; ve dvou přednáškových sálech byl pro návštěvníky volně přístupný program konferencí, přednášek, diskusí a prezentací.

K atraktivitě veletrhu přispěla i možnost cestování po památkových objektech a zhlédnutí ukázek některých výstav navazujících na konference a semináře, krom jiných „Památky v době lucemburské“, „Vila Tugendhat“, „Cechy a tradiční řemesla“ či „Karel IV. – odkaz velkého panovníka“.

„Podobné veletrhy jsou nejen příležitostí pro paměťové instituce prezentovat svou činnost a její smysl, ale také prostorem setkávání všech, kteří cítí odpovědnost za odkaz naší minulosti. Toto vzájemné posilování se v dobrém je důležité a dává sílu k další práci,“ řekl k výstavě ministr Daniel Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…