Ministr Jurečka: Nyní musíme směřovat k zastropování cen energií na evropské úrovni

28.08.2022 19:44 | Tisková zpráva

Předseda lidovců Marian Jurečka v dopise apeluje na předsedy Evropské lidové strany (ELS) a Evropskou komisi k přijmutí opatření na evropské úrovni, která s okamžitou platností zabrání růstu cen energií.

Ministr Jurečka: Nyní musíme směřovat k zastropování cen energií na evropské úrovni
Foto: Hana Brožková
Popisek: Marian Jurečka, místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí

Společné řešení je podle Jurečky nutné nalézt před nadcházející topnou sezónou.

Předseda KDU-ČSL a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka upozornil představitele evropských křesťansko-demokratických stran, kteří jsou vrcholnými představiteli v mnoha státech Evropské unie, na to, že nadcházející měsíce budou pro Evropskou unii další zkouškou. „Pokud nyní nepřijmeme naléhavá a účinná opatření, Evropa se dostane do bezprecedentní krize, která bude mít pro naše občany zničující důsledky,“ uvedl Marian Jurečka s tím, že je třeba víc než kdy dříve ukázat jednotu Evropské unie.

Evropská komise sice přijímá opatření k odvrácení krize, nejsou ale dostatečná. Dostatek dostupných energií je přitom nutný k zachování sociálního smíru na celoevropské úrovni. „Nyní musíme směřovat k zastropování cen energií na evropské úrovni,“ dodal lidovecký předseda a vybídl ke společnému postoji v rámci celé Evropské lidové strany. Zároveň ujistil Evropskou komisi i skupinu ELS, že KDU-ČSL poskytne maximální podporu takovým opatřením, která budou řešit přetrvávající energetickou krizi v Evropě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.