Ministr Kněžínek: S paní ombudsmankou jsme řešili i problém přeplněnosti věznic

01.12.2018 10:09

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek přijal ombudsmanku Annu Šabatovou. Při setkání řešili aktuální otázky, které se týkají justice.

Ministr Kněžínek: S paní ombudsmankou jsme řešili i problém přeplněnosti věznic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval ministrem spravedlnosti Jana Kněžínka. Tomu trestně stíhaný předseda vlády nevadí

Na pracovním setkání informoval ministr spravedlnosti veřejnou ochránkyni práv o mnoha tématech, která se aktuálně v oblasti justice řeší. Jde například o zveřejňování judikatury českých soudů, kde se ministerstvo chystá v polovině roku 2019 spustit pilotní projekt e-justice.

Mezi dalšími tématy jednání byl přesun agendy vymáhání pohledávek na Celní správu ČR, ale také problematika opakovaného jmenování soudních funkcionářů. Anna Šabatová by také v budoucnu s ministrem Kněžínkem ráda vedla hlubší debatu o stávající neslučitelnosti funkce soudce s funkcí ombudsmana.

„S paní ombudsmankou jsme řešili i velmi palčivý problém přeplněnosti věznic, kde jsem zdůraznil opatření, která se náš rezort snaží k pozitivnímu řešení situace implementovat. Jde o zvyšování zaměstnanosti osob nacházejících se ve výkonu trestu odnětí svobody, zavádění širší praxe využívání monitorovacích náramků nebo poskytování dluhového poradenství ve věznicích, které je důležitým opatřením ke snížení recidivy v České republice. Jsem rád, že paní doktorka Šabatová velmi ocenila také valorizaci odměn pracujících odsouzených,“ zhodnotil setkání Jan Kněžínek. Ministr spravedlnosti a ombudsmanka spolu debatovali také o projektech probačních domů a otevřené věznice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích