Ministr Rakušan: V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana

18.06.2022 22:24 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k aktuální kauze Petra Hlubučka.

Ministr Rakušan: V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda hnutí STAN, Vít Rakušan

Budou to 3 roky, co jsme se začali scházet na Letné. Byli jste naštvaní a zklamaní tehdejší politickou reprezentaci. Volali jste, abychom se spojili. Abychom porazili Babiše. Abychom přinesli lepší politickou kulturu. A já se tím pořád cítím být zavázán. 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Sám jsem do politiky šel, protože mě štvalo, co se dělo u nás na radnici v Kolíně. Štvalo mě, co na Středočeském kraji prováděl David Rath. Loni po volbách jsem vám slíbil, že udělám vše pro to, abych vaši důvěru nezklamal, nebudu proto v žádném případě v politice zůstávat, jen abych nějakou špínu kryl.

Kauzu Petra Hlubučka jsme řešili ihned. Ještě týž den, kdy byl policií zadržen, jsme udělali maximum, co umožňují stanovy: pozastavili mu členství a vyzvali k rezignaci na všechny volené funkce, což druhý den udělal. Tolerovat takovéhle praktiky v demokratickém hnutí nelze.

I tak si na nás novináři teď „smlsnou“. Nemám jim to za zlé. Nikdy jsem před médii neutíkal. Neudělám to ani teď, za 4 dny jsem poskytl desítky vyjádření. V neděli v poledne jdu do Otázek Václava Moravce. Budu rád, když se budete dívat a budete tím nejpřísnějším porotcem.

Musíme si teď spoustu věcí uvnitř hnutí vyříkat a vyřešit. Na nejbližší možný termín chci svolat mimořádný celostátní sněm. Předstoupím tam před naše členy s vizí, jak dál: bez stínů, které mohou ohrožovat naši důvěryhodnost. V případě, že očištění nezvládnu, bude to už STAN bez Rakušana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…