Ministr Stropnický poděkoval vojákům za misi v Afghánistánu a na Balkáně

21.06.2015 16:17

V Slavnostní síni Národního památníku na Vítkově v Praze koncem týdne ministr obrany Martin Stropnický a první zástupce náčelníka generálního štábu generálmajor Jiří Baloun poděkoval za účast v misi vojákům, kteří se vrátili z Afghánistánu a Bosny a Hercegoviny.

Ministr Stropnický poděkoval vojákům za misi v Afghánistánu a na Balkáně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Medaili ministra obrany ČR Za službu v zahraničí zde obdrželo 61 příslušníků 10. jednotky velitelství Úkolového uskupení (ÚU), 13. jednotky Národního podpůrného prvku a 13. jednotky Polního chirurgického týmu ÚU Armády České republiky v operaci Resolute Support, kteří se v červnu vrátili po šestiměsíční misi z Afghánistánu. Jejich primárním úkolem bylo zajištění plnohodnotné podpory všech jednotek AČR na afghánském území, a to především v oblasti administrativní a logistické podpory a koordinace zdravotnického zabezpečení.

Tutéž medaili obdrželi i dva příslušníci 10. skupiny Armády ČR v zahraniční operaci EUFOR - Althea, kteří od ledna 2015 působili ze základny Butmir v Sarajevu. Svojí činností se přímo podíleli na výcviku a rozvoji schopností Ozbrojených sil Bosny a Hercegoviny.

Dva vojáci rovněž obdrželi Záslužný kříž ministra obrany a pět vojáků Čestný odznak AČR Za zásluhy.

„Někteří z vás jste byli v zahraniční misi již po několikáté, pro jiné to byla zcela nová zkušenost – ale obstáli jste na výtečnou. Zvláště oceňuji pohotovost a profesionalitu, s jakou velení desátého úkolového uskupení zvládlo transformaci mise ISAF do operace RESOLUTE SUPPORT k prvnímu lednu tohoto roku,“ uvedl ve svém projevu ministr obrany Martin Stropnický.

„Ten úkol nebyl jednoduchý, protože jste byli složeni z několika útvarů, jednota velení se pak tvoří až za pochodu. Ale vy jste to zvládli,“ zhodnotil činnost vojáků generálmajor Baloun.

Na Vítkově nastoupilo 61 vojáků z mise Resolute Support a dva z mise Althea

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce