Ministr Ťok: Budeme se snažit, aby byl obchvat Pelhřimova hotový co nejdřív

12.01.2016 18:57

Vybudování nové okružní křižovatky I/34 a III/11252, západní obchvat Pelhřimova či informace k vysokorychlostní trati přes Vysočinu. To byla hlavní témata úterní návštěvy ministra dopravy České republiky Dana Ťoka v Pelhřimově, který se na radnici sešel s představiteli města. Setkání se uskutečnilo v rámci návštěvy Kraje Vysočina.

Ministr Ťok: Budeme se snažit, aby byl obchvat Pelhřimova hotový co nejdřív
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

„Atmosféra byla uvolněná. Diskutovali jsme o problémech, které se týkají dalšího rozvoje dopravy v našem městě. Například firmy jsou limitované stávající situací, která je na hlavní komunikaci Pelhřimov – Jindřichův Hradec. To znamená, že jsme panu ministrovi vysvětlili situaci stávající křižovatky, která je velmi důležitá pro vyjíždění kamionů z firmy Agrostroj a pro příjezd všech vozidel do průmyslové zóny. Nyní kamiony z Agrostroje vyjíždějí přes železniční přejezd uvnitř města, čímž v daném místě vznikají nepřehledné a nebezpečné dopravní situace,“ sdělil starosta Pelhřimova František Kučera s tím, že pokud se včas vyřídí potřebné formality, mohla by být kruhová křižovatka do konce letošního roku hotova.

Dalším tématem bylo vybudování západního obchvatu. V současné době je na trase Pelhřimov – Kamenice nad Lipou hotový obchvat kolem Božejova, v realizaci je obchvat Ústrašín, Ondřejov a Myslotín a ve fázi projektové dokumentace je zbývající část západního obchvatu Pelhřimova s napojením na silnici I/19 (směr Tábor) a II/112 (směr Vlašim). „Budeme se snažit, aby byl obchvat hotový co nejdříve,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok, který po skončení jednání obdržel od Františka Kučery pamětní knihu o Pelhřimovu.

Po jednání se delegace z Ministerstva dopravy přesunula do Havlíčkova Brodu a poté do Žďáru nad Sázavou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…