Ministr Zaorálek: Česko-korejské vztahy

16.03.2014 8:15

Ministr zahraničních věcí ČR Lubomír Zaorálek dne 14. března 2014 telefonicky hovořil s ministrem zahraničních věcí Korejské republiky Jong Pjong-sem.

Ministr Zaorálek: Česko-korejské vztahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Ministři si vyměnili názory na vztahy obou zemí, ekonomickou spolupráci a vzájemné návštěvy na vysoké úrovni. Diskutovali rovněž o dalších záležitostech společného zájmu, včetně jaderného programu KLDR a situace na Korejském poloostrově. Ministr Jong Pjong-se poblahopřál ministru Zaorálkovi k nové funkci.

Ministr Zaorálek zdůraznil, že česká vláda považuje Korejskou republiku za důležitého partnera v asijském regionu a je odhodlána tento strategický vztah nadále rozvíjet. Ministři se dohodli, že budou úzce spolupracovat na rozvoji vzájemných vztahů ve všech oblastech.

V souvislosti se situací na Korejském poloostrově ministr Zaorálek sdělil, že KLDR by měla projevit více vůle k zapojení do dialogu s mezinárodním společenstvím, včetně obnovení účasti v šestistranných rozhovorech, což by přispělo ke stabilitě v regionu.

Ministr Zaorálek pozval ministra Jong Pjong-seho na návštěvu České republiky. Vyjádřil rovněž naději, že prezidentka Korejské republiky Pak Kun-hje přijme pozvání prezidenta ČR Miloše Zemana k oficiální návštěvě ČR ještě v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

21:10 Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.