Ministryně Maláčová: Jsme jediná strana, která řeší reálné, existenční problémy

22.08.2021 20:57 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k startu volební kampaně

Ministryně Maláčová: Jsme jediná strana, která řeší reálné, existenční problémy
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Jana Maláčová na tiskové konferenci

Přeji všem hezkou neděli,

další turbulentní týden uběhl jako voda. Je to týden, který si budu pamatovat jako ŽENY SOBĚ! Prosadila jsem, aby náš stát konečně ocenil výchovu dětí. Pětistovkou za každé vychované dítě k důchodu navíc. Polepší si zejména ženy! Ale platí pouze pro ty, kdo mají odpracované roky!

Ale teď k dnešku: Se sociální demokracií jsme dnes zahájili ostrou fázi volební kampaně. Jdeme do voleb s programem pro lidi, kteří pracují, vychovávají děti, platí daně a vůbec pečují o své okolí. My jsme jediná strana, která řeší reálné, existenciální problémy! Nepřipustíme, aby za Covid zaplatili zaměstnanci, drobní živnostníci a důchodci. Nechci, aby obrovské zadlužení spláceli opět obyčejní lidé!

Nepřipustíme, aby se prodávaly nemocnice, jak by si to přála ODS, nechceme, aby se platilo školné nebo poplatky u lékaře, a už vůbec ne, aby se zvyšoval věk odchodu do důchodu. Právě naopak! A jako jediná strana jasně říkáme ve svém programu, kde na to chceme vzít. Otevřeně říkáme, že se budou muset zvyšovat daně. Ale jen těm, kdo je doposud neplatili, nebo platili minimum. Obyčejní lidé už jsou zdaněni dost! Zvýšíme daně jen těm nad 100 tisíc měsíčně nebo s majetkem nad 50 milionů!

O programu ČSSD tady budu ještě psát, a jestli si se mnou chcete o něm popovídat, možná mě potkáte ráno na metru nebo odpoledne v ulicích Prahy. Také navštívím nějaké podniky. Budu teď zase hodně mezi lidmi. Z dneška mám obrovskou radost! Potkala jsem stovky sociálních demokratů a viděla jsem chuť bojovat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.