Ministryně Maláčová: Proč máme přidávat na místech, kde to není potřeba?

16.09.2019 13:49

Komentář na facebookovém profilu k návrhu poslankyně Pekarové Adamové na zvýšení mateřské rodičům s vyššími příjmy

Ministryně Maláčová: Proč máme přidávat na místech, kde to není potřeba?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Zvýšit mateřskou dobře situovaným rodinám nebo pomoci samoživitelům bojujícím na hranici chudoby? Markéta Pekarová Adamová z TOP 09 přišla s návrhem zvýšit mateřskou rodičům s vyššími příjmy o tisíce korun měsíčně. To by ovšem stát každý rok stálo 832 milionů korun! Zálohované výživné ale odmítá s tím, že nechce zavádět „novou sociální dávku“.

Třetina samoživitelek a samoživitelů je na hranici chudoby. To jsou reálná čísla. A právě jim chce pomoci naše ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová zavedením zálohovaného výživného. To přinese do rodin samoživitelů alespoň nějaké peníze, které mohou zaplatit dětem třeba školní obědy.

Rodiny, které mají i několikanásobek průměrného příjmu si mají polepšit, zatímco samoživitelé zůstanou v nejistotě? Proč máme přidávat na místech, kde to není potřeba? Není lepší pomáhat tam, kde nespravedlivě trpí děti i rodiče? Jak můžeme přehlížet maminky a otce samoživitele, kteří se dostali do finanční tísně vinou někoho jiného? „Měli bychom pomáhat zejména nízkopříjmovým a průměrně vydělávajícím, a ne těmto osobám,“ říká naše ministryně Jana Maláčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…