Ministryně Šlechtová: Po zkušenostech z období 2007-13 musí existovat jasné rozdělení kompetencí a odpovědností

13.02.2016 15:40

Ministryně Karla Šlechtová na posledním jednání vlády představila materiál s názvem Pravidla řízení a koordinace Dohody o partnerství v programovém období 2014–2020. Cílem aktualizovaných pravidel je efektivní řízení evropských fondů za účelem naplnění cílů Dohody o partnerství.

Ministryně Šlechtová: Po zkušenostech z období 2007-13 musí existovat jasné rozdělení kompetencí a odpovědností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karla Šlechtová

„Po zkušenostech z období 2007-13 jsme považovali za klíčové, aby v novém programovém období existovalo jasné rozdělení kompetencí a odpovědností mezi všemi odpovědnými subjekty. Proto vznikla Pravidla řízení a koordinace Dohody o partnerství, která jsme nyní představili v aktualizované podobě, již reflektující zahájení programového období 2014-20,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.

Cílem pravidel je zajistit institucionální a procesní řízení Evropských strukturálních a investičních fondů za účelem naplnění cílů Dohody o partnerství. Pravidla tak stanoví základní principy, závazky, odpovědnosti, způsob řízení a koordinace implementace Evropských investičních a strukturálních fondů v ČR, a to zejména na úrovni centrálních orgánů.

Aktualizace pravidel navázala nejenom na vydání zbývající evropské legislativy v podobě prováděcích a delegovaných aktů, ale také byla připravena s ohledem na první reflexi řízení Evropských strukturálních a investičních fondů v ČR a zahájení implementace programů. V Pravidlech proto byly aktualizovány hlavní činnosti jednotlivých orgánů tak, aby byl zajištěn soulad s legislativou, jednotným metodickým prostředím a bylo dosaženo efektivního řízení Evropských strukturálních a investičních fondů. 

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.