Ministryně Šlechtová: Školili jsme policii, soudy, zástupce ministerstva spravedlnosti i žalobce

27.06.2016 17:20

Ministerstvo pro místní rozvoj v souvislosti s přijetím zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, školí od dubna tohoto roku zástupce státních úřadů a jejich podřízených organizací. Hlavním smyslem je seznámit úředníky s novým zákonem a vysvětlit jim rozdíly mezi dosavadní a novou právní úpravou. Školení budou probíhat během celého léta – ministerstvo nabízí další nové termíny dle poptávky.

Ministryně Šlechtová: Školili jsme policii, soudy, zástupce ministerstva spravedlnosti i žalobce
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

„Jako vůbec první jsme společně s antimonopolním úřadem školili policii, soudy, zástupce Ministerstva spravedlnosti, i žalobce. Aby se seznámili s novým zákonem a vyhnuli se případnému chybnému výkladu. Nyní, kromě dalších školení, také pracujeme na metodikách, kde spolupracujeme s Ministerstvem dopravy, Hospodářskou komorou a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Cílem je pomoci zejména malým zadavatelům, což jsou hlavně starostové obcí, aby jim nový zákon dobře sloužil,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj, Karla Šlechtová.
 
Do poloviny června tohoto roku proškolili pracovníci Odboru práva veřejných zakázek a koncesí Ministerstva pro místní rozvoj téměř 3 500 zástupců státních organizací po celé České republice.
Podávají výklad zejména v těch oblastech, které by mohly být považovány za problematické tak, aby co nejvíce ulehčili zavedení zcela nové právní úpravy v oblasti zadávání veřejných zakázek do praxe.
 
Školení budou probíhat nadále během celého léta a na podzim tohoto roku, kdy se s ohledem na velký zájem počítá s opakováním školících akcí na jednotlivých úřadech, přičemž by tato školení byla koncipována jako prohlubující. Zaměřena pak budou hlavně na nové instituty a postupy v zadávacích řízeních obsažené v zákonu o zadávání veřejných zakázek.
 
V případě zájmu je Ministerstvo pro místní rozvoj připraveno zajistit školení pro čtyřicet až sto účastníků. Pro zařazení do harmonogramu školení mohou zájemci své žádosti zasílat na e-mail: skoleninzzvz@mmr.cz.
 
Do žádosti prosím uveďte:
•    název instituce,
•    kontaktní údaje,
•    požadovaný termín školení (uvést minimálně dva vyhovující termíny),
•    zda má instituce možnost provést školení ve svých prostorách nebo je schopna takové prostory zařídit,
•    pro kolik účastníků má být školení provedeno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…