Mračková Vildumetzová (ANO): Knížecí rady pana Stanjury

12.03.2022 19:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke zdražování pohonných hmot.

Mračková Vildumetzová (ANO): Knížecí rady pana Stanjury
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Vláda se tváří, že už vyřešila problém drahého benzínu. Že to má odškrtnuté. A já bych tedy chtěla vědět jak a hlavně kde to teda jako vyřešili. Fakt by mě to zajímalo. Nevíte prosím někdo, kde jsou ty pumpy, které vyslyšely apely naší vlády a snížily cenu? Protože já jsem dnes tankovala benzín a rozhodně to na snížení ceny nevypadalo.

A musím říct, že mě to štve!Protože snížit DPH na energie a na benzín i na naftu by klidně mohli. Nic by se jim nestalo a dokonce by ani státní rozpočet nepřišel o nic z toho, s čím nyní počítá.

Dokonce jsme pro ně my,  hnutí ANO, připravili novelu zákona na snížení DPH a spotřební daně na pohonné hmoty, který stačilo jen schválit. Ale poslanci ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a Pirátů usoudili, že lidi levnější benzín a naftu prostě nepotřebují.

A mě to hrozně štve! I proto, že z jejich jednání cítím strašnou aroganci vůči lidem. Já jsem z Kalovarského kraje a moc dobře vím, že řada lidí jezdí autem ne z plezíru, jak si myslí někteří ministři, ale jednoduše proto, že nemají jinou možnost. To se snadno lidem z Prahy říká, že mají jezdit městskou hromadnou dopravou, ale co mají dělat lidé, kteří dojíždí do práce delší štreky? A co mají dělat ti, kteří musí jezdit za lékařem či do nemocnice?

Snížit DPH na benzín a na naftu je jednoduché. Pomohlo by to nejen lidem, kteří jezdí do práce, a podnikatelům, ale i seniorům. Protože hlavně pro ně musí být současná situace kritická. Drahé energie, drahé potraviny, drahý benzín a přitom stále stejné penze. Myslím, že tato vláda by se měla rychle probudit. A knížecí rady pana ministra financí Zbyňka Stanjury nebo ministra obchodu a průmyslu Jozefa Síkely, že máme omezit cestování autem, si také můžou nechat od cesty. Už proto, že hodně lidí nejezdí autem z lenosti, ale protože nemají jinou možnost.

A pokud víte o nějaké levnější pumpě, tak to sem prosím napište. Ať pomůžete i ostatním ušetřit.

Děkuji moc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…