Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení kraje si nechalo zpětně schválit drahé vstupenky mezi podnikatelskou smetánku

30.06.2021 18:56

Opozice v Karlovarském kraji ukazuje na další nehoráznost vládnoucí koalice. Rada kraje a následně i zastupitelstvo odsouhlasilo peníze na mediální partnerství kraje s časopisem, věnujícím se byznysu. Problém je ale v tom, že se peníze schvalovaly zpětně, tedy na akci, která již proběhla, a kraj se zavázal ji finančně podporovat, aniž by k tomu měl souhlas zastupitelů.

Mračková Vildumetzová (ANO): Vedení kraje si nechalo zpětně schválit drahé vstupenky mezi podnikatelskou smetánku
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

„Je neuvěřitelné, že částka na mediální partnerství není schválená zastupiteli a akce, na kterých je Karlovarský kraj prezentován jako partner, už probíhají. Kde bylo zaručeno, že zastupitelé požadovaných 700 000 korun na tyto byznys akce schválí,“ kritizuje poslankyně Parlamentu ČR a opoziční zastupitelka, Jana Mračková Vildumetzová chování krajské vlády. Podle jejího názoru je navíc částka velmi vysoká a kraji nic zásadního a konkrétního nepřinese.

„Možná se hejtman případně jeho náměstci objeví na stránkách daného časopisu, ale vůbec nechápeme, proč máme přispívat na mejdany českých podnikatelů. Mělo by být samozřejmostí, že pokud se nějaká významná byznysová akce koná na území Karlovarského kraje, jsou tam představitelé kraje zváni automaticky. A ne, že si tyto pozvánky zaplatí z krajského rozpočtu a to ještě předtím, než k tomu dostanou od zastupitelů potřebný počet hlasů,“ pokračuje dále poslankyně parlamentu a doplňuje, že dalším smutným faktem je, že krajské peníze neotvírají do této společnosti dveře místním podnikatelům. Ti si totiž v případě zájmu musejí uhradit vlastní vstupenku v hodnotě cca padesáti tisíc korun.

„Toto jednání je dalším důkazem, že hejtmana Kulhánka ani další politiky podporující vládnoucí krajskou koalici nezajímají ani obyvatelé kraje, ani zdejší podnikatelé. Starají se pouze o svoji prezentaci a nesmyslně utrácí krajské peníze,“ dodává Mračková Vildumetzová s tím, že vedení kraje seškrtalo peníze seniorům na jejich aktivity a na druhé straně přispívá na večírky podnikatelům a byznysmenům. Kraj navíc podporuje dalšími penězi i akci pořádanou v rámci Mezinárodního filmového festivalu, na kterou už přispívá osmi miliony korun.

„Vůbec nevíme, co si o tom máme myslet, ale tohle počínání současné koalice překračuje všechny meze. Z jejich chování je zcela patrné, jestli chtějí více prospěchu pro kraj, jehož zájmy mají hájit, nebo pro sebe, kde si z krajských peněz kupují vstupenky mezi podnikatelskou elitu,“ dodává Jana Mračková Vildumetzová a poukazuje i na smutnou skutečnost, že kraj nebude mít v rámci filmového festivalu ani vlastní akci, což bývalo zvykem. Jednalo se o Roztančený festival ve Dvořákových sadech, kde byl odpolední program věnován rodinám s dětmi a večer vystupovala například skupina Mirai nebo Dalibor Janda, vstupné bylo zdarma. Kraj na akci současně prezentoval své regionální výrobky, aktivity v cestovním ruchu a mnoho dalšího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…