Mračková Vildumetzová (ANO): Vy jste problém této Sněmovny, paní Pekarová

23.01.2024 20:02

Projev na 88. schůzi Poslanecké sněmovny 23. ledna k návrhu poslanců Víta Rakušana, Petra Fialy, Mariana Jurečky, Markéty Pekarové Adamové, Ivana Bartoše a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o správě voleb.

Mračková Vildumetzová (ANO): Vy jste problém této Sněmovny, paní Pekarová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová

Paní Pekarová, musím říct, že já jsem vás prosila. Já jsem vás prosila od tohoto řečnického pultu, abyste dala hlasovat o návrhu v souladu s jednacím řádem. Pan Jakob ten návrh neřekl. Řekl ho po časovém limitu, neřekl ho celý. My jsme nikdo nevěděli, o čem budeme hlasovat. Ale to je bohužel ta arogance a ten váš přístup, že místo, abyste řekla ano, on ten návrh neřekl, a dám o něm hlasovat v souladu s jednacím řádem, tak se chováte tak, jak se chováte. Já bych vám jenom chtěla říct, že klidně si tam dělejte čárky, jaké chcete. Já v souladu s jednacím řádem mám nárok vystupovat s faktickými poznámkami a dovolím si tady říct, že předseda Poslanecké sněmovny by se měl snažit o to, aby ta Sněmovna fungovala. Ale vy, paní předsedkyně, jste pravý opak. Vy jste problém této Sněmovny! Pojmenujme to už jednou konečně! (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011 a SPD. Potlesk.) Vy jste ten problém! Vy se o to nesnažíte, aby koalice s opozicí spolu spolupracovala! Já bych od vás očekávala, že svoláte společné jednání opozice, koalice, předsedů klubů, premiéra popřípadě tady pana Rakušana, který má ten volební zákon na starosti, a projednáte a najdete řešení v rámci korespondenční volby. Ty návrhy tady od nás zazněly. Zaznívají tady od nás. Ale znovu říkám, pamatuji si minulé funkční období, jakým způsobem se choval Radek Vondráček, kolikrát ustoupil té opozici. Byl to pan předseda Poslanecké sněmovny, ale vy předsedkyně Poslanecké sněmovny nejste a nikdy jste nebyla! (Potlesk a volání poslanců hnutí ANO 2011 a SPD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…