Müller (STAN): Velmi mě mrzí neúspěch našich pirátských kolegů

14.10.2021 12:15 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům voleb do Poslanecké sněmovny

Müller (STAN): Velmi mě mrzí neúspěch našich pirátských kolegů
Foto: STAN
Popisek: STAN

Vážení přátelé a kamarádi,

celý víkend jsem přemýšlel, jak správně zhodnotit výsledek víkendových voleb. Především chci poděkovat všem, kteří využili svého práva volit a přišli k volbám. Ještě více chci poděkovat všem, kteří dali hlas naší koalici Piráti a Starostové. Jsem přesvědčen, že jsme nabídli ten nejpropracovanější program a nejlepší vizi pro Českou republiku.

Volby dopadly tak, že existuje reálná šance na změnu poměrů v této zemi k lepšímu. Dopadly dobře pro jasné ukotvení České republiky v EU a NATO, dopadly dobře pro nezávislost justice, médií i policie a deagrofertizaci celé země.

Výsledek naší koalice je nižší, než jsme očekávali. To však nebrání tomu, abychom jako Piráti a Starostové nezasedli v nové vládě. První hovory na toto téma již probíhají. Otázka je, jak se zachová prezident republiky, kterého evidentně trápí vážné zdravotní komplikace. Je chyba Hradu, že neposkytuje veřejnosti jasné informace, aby vyvrátil jakékoliv spekulace.

Velmi mě těší, že nebudu sám, kdo bude v barvách Pirátů a Starostů hájit zájmy Olomouckého kraje ve sněmovně. Budeme na to s kolegyní Hankou Naiclerovou dva. Určitě to bude výborná spolupráce.

Velmi mě mrzí neúspěch našich pirátských kolegů, zejména Viktora Ticháka a Jardy Horkého, kteří naší společné kampani věnovali opravdu hodně svého času a prostředků. Snažil jsem se, abyste měli šanci je všichni poznat, abyste věděli, že to žádní „feťáci“, ani „neomarxisti“ nejsou. Že jsou to normální, chytří a pracovití hoši, kteří to s naší zemí myslí dobře. Těším se, že nějakou formou s nimi budeme spolupracovat i po volbách.

Vaše důvěra je pro mě velký závazek. Dostal jsem druhý nejvyšší počet preferenčních kroužků z naší kandidátky, velice si toho vážím. Slibuji, že se budu chovat tak, jak jsem v kampani slíbil. Hodlám se věnovat infrastruktuře a životnímu prostředí, tedy otázkám, které náš kraj hodně trápí.

Děkuji všem, kteří jste přiložili ruku k dílu a pomohli nám ve volbách uspět. Budete-li cítit potřebu jakkoliv komentovat mou práci, budu rád, pokud se mi ozvete. Třeba mailem nebo osobně, až se někde potkáme. Hodlám být totiž v rámci našeho kraje velmi aktivní, abych neztrácel s vámi kontakt.

Ještě jednou moc děkuji a těším se na spolupráci,

s úctou
váš Tomáš Müller

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.