Nacher (ANO): Nerozumím tomu dělítku devět, v čem je ta přidaná hodnota

22.02.2023 17:15

Projev na 54. schůzi Poslanecké sněmovny 22. února 2023 k zákonu o České televizi a Českém rozhlasu

Nacher (ANO): Nerozumím tomu dělítku devět, v čem je ta přidaná hodnota
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Děkuji za slovo. Já bych nejdřív chtěl, abych byl také pozitivní, ocenit, že vlastně tady na mikrofon vystupuje kolega Honza Jakob a Lacina, protože byť s nimi nemusím souhlasit a někdy úplně kruciálně, tak jsem rád, že aspoň tady jdou na ten mikrofon a hájí to. To, že ten zbytek mlčí, pro mě může znamenat, že třeba s tím nejsou úplně tak ztotožněni. Protože člověk potom zanechává nějakou elektronickou stopu, nahrává se to, všichni to vidí, takže hájit to na mikrofon, tak už vlastně navždy je člověk spojen s tím názorem.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28576 lidí

Ale chtěl bych se tady zeptat pana poslance Laciny, vaším prostřednictvím, pane místopředsedo, na dvě věci. Za prvé, jak se přišlo na to, že těch 18 je lepší než 15. Nerozumím tomu dělítku devět, v čem je ta přidaná hodnota. To by mě zajímalo. Na to už jsem se ptal v prvním nebo druhém čtení, jestli tam je tolik práce pro těch 15 členů rady, že je potřeba je rozšířit na 18. V čem je tedy ta práce, tak jestli může někdo odpovědět.

A druhá věc, že kapři si nevypustí rybník, jsem si přesně psal. Bezva! Tak to mně připomnělo včerejší návrh mojí kolegyně Jany Vildumetzové Mračkové, která říkala a mluvila tady o tom bodu předřazení zmrazení platů politiků. To je vlastně z podobného ranku. To si také tedy v tom případě vy nechcete vypustit ten rybník jako kapři tím, že v momentě, kdy klesají reálné mzdy, tak my si na ty mzdy tady sáhnout nechceme. Je to tedy ze stejného ranku, rozumím tomu správně? Buď ano, nebo ne. Ale jinak je to selektivně, to se na mě nezlobte, to v té chvíli je jenom dvojí metr, jak se vám to hodí.

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…