Nantl (ODS): Kraj podpoří nadané studenty

28.06.2021 10:01

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém zasedání dne 24. června 2021 schválilo finanční podporu nadaným studentům ve výši 6 960 000 Kč.

Nantl (ODS): Kraj podpoří nadané studenty
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

„Cílem podpory nadaných studentů je poskytnout nadaným žákům i studentům prostředky k vhodnému rozšíření potřebných znalostí a dovedností.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Současně je tak ještě více zatraktivnit pro vědecké instituce a inovativní firmy a současně také posílit jejich vazbu na jihomoravský region,“ okomentoval rozhodnutí Jiří Nantl – náměstek hejtmana JMK pro vzdělávání a chytrý region.

„Je to investice, která se nejen našemu kraji, ale i celé společnosti, mnohonásobně vrátí. Výjimečné osobnosti je potřeba podchytit a dát jim možnost rozvinout svá nadání. Výbornou zpětnou vazbu máme na T-exkurze, kdy středoškoláci mohou vyzkoušet různá prostředí vysokých škol a doslova si dopředu otestovat, kde chtějí studovat. Podpora kraje v tomto ohledu musí být samozřejmostí dlouhodobě,” říká Jiří Hlavenka, radní JMK pro vědu, výzkum, inovace a IT.

Kromě přímé individuální finanční podpory žáků zařazených do programu se z prostředků dotace bude hradit zejména podpora Středoškolské odborné činnosti, organizační zajištění T-exkurzí pro středoškoláky a aktivity související s dalším vzděláváním žáků a studentů zařazených do Programu pro podporu nadaných studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.