Navrátil (KDU-ČSL): Bez příspěvku z krajské pokladny by měly sociální služby potíže s financováním provozu

11.05.2022 22:13

Na podporu provozu sociálních služeb půjde z rozpočtu Moravskoslezského kraje i letos 80 milionů korun. Dotační program, který zahrnuje také financování protidrogové politiky kraje, vyhlásil kraj už pojedenácté. Poskytovatelé sociálních služeb si o dotace mohou zažádat v polovině června.

Navrátil (KDU-ČSL): Bez příspěvku z krajské pokladny by měly sociální služby potíže s financováním provozu
Foto: kdu.cz
Popisek: Jiří Navrátil (KDU-ČSL)

„Sociální služby se potýkají se zvýšenými provozními náklady. Zdražily energie, také se zvýšily osobní náklady pro zaměstnance jednotlivých organizací. Bohužel, finance ze státního rozpočtu ani zvýšené úhrady od klientů toto navýšení nákladů nevyřeší.Pokud chceme zachovat kvalitu sociálních služeb, musíme prostě peníze na energie a mzdy někde najít. Jsem rád, že se i letos k tomuto ožehavému tématu postavil kraj čelem a už pojedenácté na provoz sociálních služeb přispěje,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro sociální oblast Jiří Navrátil s tím, že i letos kraj mezi poskytovatele sociálních služeb rozdělí 80 milionů korun. Část těchto prostředků bude určena k realizaci protidrogové politiky kraje. 

Žádosti o účelové dotace mohou jednotliví poskytovatelé sociálních služeb podávat od 13. do 20. června 2022. Podmínky programu budou 30 dnů před počátkem podávání žádostí zveřejněny na webových stránkách kraje i úřední desce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce