Niedermayer (TOP 09): Bez pravdy to nepůjde

31.01.2018 15:59

Komentář na facebookovém profilu ke lžím a manipulacím od předních politiků

Niedermayer (TOP 09): Bez pravdy to nepůjde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Pokud se nám nepodaří zlomit dnešní toleranci ke lžím a manipulacím od předních politiků, popluje na neklidném moří dnešního světa naše země do těch nejvíce nebezpečných vod.

Největší z těchto lží či mystifikací je politicky nejvíce citlivé téma v naší zemi, kde nejsou prakticky žádní uprchlíci - uprchlíci.

Lží kolem uprchlické krize je u nás fakt moc (a tím nechci tvrdit, že migrační krize není velkým problémem). A začínám mít obavy, že pokud alespoň část populace nepochopí, jak se věci mají, z dnešní "komplikované" situace ve společnosti se nepohneme.

Opakování nepravd a zkreslení "z nejvyšší míst" totiž žene naši společnost i celou zemi "do kouta", ze kterého se jen obtížně dostaneme.

O tom, že přesně to se děje, nesvědčí jen presidentská volba.
Jako příklad může sloužit vystoupení pana premiéra (bez důvěry, ale asi i bez informací) v Davosu (v článku HN).

Plně souhlasím s tím, že kvóty opravdu nestojí za rozpad Unie. Ale měli by si to uvědomit všichni (tedy obě strany pomyslného stolu) a hledat společné řešení (opět spolu, obě strany).

Ovšem počty pana premiéra jsou pozoruhodné. Kvóty se týkaly 160 000 (a poté 120 000) uprchlíků (o jejichž azylu by samozřejmě nerozhodovala EU, ale jednotlivé země, dle svých zákonů). Pokud toto jsou 2 % uprchlíků, pak by celkem mělo jít o 6-8 milionů lidí. Což je velmi odlišné od skutečnosti, jak uvádějí data OSN (něco přes 1 milion - dle dat z webu AI).

Pan premiér navíc ignoruje nebo nepochopil, že ony nepopulární kvóty byly součástí balíčku, jehož schválení a naplnění dostalo migraci v Unii konečně pod kontrolu a postupně pomohlo snížit problém migrace na lépe zvládnutelnou úroveň (už v roce 2016 klesl příliv migrantů o dvě třetiny a některé kanály se zcela uzavřely).

Jinak, vystoupení pana Babiše obsahovalo řadu pozoruhodných témat, ke kterým se brzy vrátím...

Fotka uživatele Luděk Niedermayer.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.