Niedermayer (TOP 09): Zvolili jsme si dobrého prezidenta

18.06.2023 16:13 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prezidentu Petru Pavlovi.

Niedermayer (TOP 09): Zvolili jsme si dobrého prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Zvolili jsme si dobrého prezidenta.

Prezident Petr Pavel má za sebou prvních 100 dnů ve funkci. Osobně mě překvapila energie a elán s jakou se svým týmem do nových povinností nastoupil. Na rozdíl od „škarohlídů“ mě překvapila mile. Na vrcholovou politiku se skvěle připravil, má dobrý tým a očividně dobře ví, co chce a má dělat. Čím rychleji se mu podaří napravit pošramocenou mezinárodní image Pražského hradu po dvou našich minulých prezidentech, tím lépe. Jeho jasně definované postoje založené na silné podpoře spojenectví s našimi partnery v rámci NATO a EU činí naši zemi před spojenci lépe čitelnou a důvěryhodnou. Nikdo už se českých diplomatů (ani mě v Bruselu) nemusí ptát, „Jak to ten váš prezident s tím Ruskem/Čínou vlastně myslel?”, a jestli je při smyslech. To je velká úleva a pocit jistoty!

Být prezidentem všech zůstalo v případě Miloše Zemana prázdnou proklamací. Současný prezident se očividně snaží naši společnost skutečně spojovat, ať už častými výjezdy do krajů nebo setkáními s menšinami. Mám také velkou radost, že jsou na Pražském hradě po delší době kompetentní lidé s transparentní minulostí a jasně definovanými hodnotami. Skutečnost, že se do služby kvůli panu prezidentovi vrátil i Karel Schwarzenberg, kterého si moc vážím a vlastně i kvůli němu šel do politiky, mluví za vše. Po prvních 100 dnech můžeme s klidem říct, že jsme si zvolili dobrého prezidenta!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

já jsem to tušil, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 18.06.2023 17:41:14
že po létech v bruseli se vám už začalo hodně stýskat po komunistech. Tak si ho užijte. Mě do toho netahejte. Je to váš generál.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.