ODS: Do krajských voleb na jižní Moravě jdeme s podporou Svobodných a hnutí Starostové a osobnosti pro Moravu

20.04.2020 14:32

Občanská demokratická strana půjde do nadcházejících voleb do zastupitelstva Jihomoravského kraje v alianci se stranou Svobodní a hnutím Starostové a osobnosti pro Moravu. Volby do zastupitelstev krajů vyhlásil prezident republiky na 2. a 3. října 2020.

ODS: Do krajských voleb na jižní Moravě jdeme s podporou Svobodných a hnutí Starostové a osobnosti pro Moravu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Doba je těžká a v kraji před námi budou velké úkoly při udržení klíčových veřejných služeb a restartu podnikatelského prostředí. Proto jsem rád za volební spojenectví se Svobodnými a Starosty a osobnostmi pro Moravu, které zajistí, že hlasy nejméně několika procent voličů v našem kraji nepropadnou a naopak se silně uplatní při potřebném restartu Jihomoravského kraje“, říká Jiří Nantl, lídr kandidátky a nominant ODS, Svobodných a Starostů a osobností pro Moravu na funkci hejtmana Jihomoravského kraje, který v současnosti pracuje jako ředitel CEITEC – Středoevropského technologického institutu na Masarykově univerzitě a v minulosti byl například také náměstkem ministra školství.

V minulých krajských volbách na jižní Moravě kandidovali Svobodní samostatně, hnutí Starostové a osobnosti pro Moravu pak v koalici se STAN. Zejména krajská volební spolupráce ODS a Svobodných má řadu úspěšných příkladů v obcích a městech napříč Jihomoravským krajem, a to v neposlední řadě také v městě Brně, kde v posledních komunálních volbách v roce 2018 ODS a Svobodní (společně se sdružením Brno autem) získali druhý nejvyšší počet hlasů ze všech kandidujících subjektů.

„Jsem rád, že můžeme navázat na úspěšnou komunální a senátní spolupráci v roce 2018. Věřím, že přispějeme tomu, aby se hlasy na pravici netříštily,“ dodává krajský předseda Svobodných a zastupitel obce Ladná na Břeclavsku Marek Šoška, který bude na šestnáctém místě kandidovat na společné kandidátní listině do zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…