ODS: Europoslanci Vrecionová a Vondra na cestě po Plzeňském kraji

23.06.2023 6:23 | Tisková zpráva

Mezinárodní výzkumné centrum Západočeské univerzity v Plzni, farma nebo ovocný sad, provozovny místních živnostníků a podnikatelů – je výčet navštívených cílů občanských demokratů, kteří v sestavě Veroniky Vrecionové a Alexandra Vondry navštívili Plzeňský kraj.

ODS: Europoslanci Vrecionová a Vondra na cestě po Plzeňském kraji
Foto: ODS
Popisek: ODS

V závěru výjezdu občanští demokraté v centru Plzně otevřeně diskutovali s veřejností i členskou základnou, během které rezonovala témata tuzemské a zahraniční politiky, primárně k nutnosti konsolidace veřejných financí nebo dalších krocích proti normě EURO 7.

„Během výjezdu po Plzeňském kraji jsme se po celý den potkávali s inspirativními osobnostmi místního regionu. Ať už na akademické půdě při návštěvě mezinárodního výzkumného centra, na lokální farmě v Líšťanech s místními zemědělci nebo v zahradnickém centru ve Všerubech, které se specializuje na pěstování okrasných růží, kam se díky místnímu živnostníkovi do malé obce sjíždí lidé i přes celou republiku,“ řekla Veronika Vrecionová, předsedkyně europoslaneckého klubu ODS a Spolku pro obnovu venkova ČR.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21919 lidí

„V sadu Nebílovy hospodaří na více než 3000 hektarech půdy s jablečnými sady. Měli jsme příležitost k setkání s vedoucí sadu, se kterou jsme diskutovali aktuální dopady Evropské unie na oblast zemědělství a venkova, i konkurenceschopnost malých zemědělců na českém trhu,” dodala Vrecionová.

Témata EURO 7 i greendealu

„V závěru našeho výjezdu jsme se setkali s veřejností i místními občanskými demokraty. Rád jsem hovořil například o krocích vůči normě EURO 7, kde Česká republika spolu s dalšími sedmi zeměmi chystanou normu v současné podobě zásadně odmítá,“ řekl europoslanec Alexandr Vondra.

Při této příležitosti v podpůrných krocích ocenil ministra Martina Kupku a navázal: „Normy Euro 7, ačkoli mají dobré úmysly, budou mít ve své současné podobě negativní dopad na evropské spotřebitele a výrobce automobilů, což by se nemělo v diskusi přehlížet, neboť jsou neúměrné pozitivním dopadům na životní prostředí. Euro 7 jistě zvýší náklady v celém dodavatelském řetězci, což se v konečném důsledku projeví ve vyšších maloobchodních cenách pro spotřebitele. To by vyřadilo z trhu soukromých vozidel mnoho spotřebitelů s nízkými příjmy a negativně by to ovlivnilo zejména venkovské a méně rozvinuté regiony v Unii.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…