ODS: Soud potvrdil, že vláda jedná chaoticky a nezákonně

23.04.2020 19:43

Občanští demokraté považují rozhodnutí pražského městského soudu za potvrzení vládní neschopnosti a chaosu, je podle nich nepochopitelné, že vláda postupovala navzdory právu. Podle ODS musejí mít lidé i v nouzovém stavu právní jistotu.

ODS: Soud potvrdil, že vláda jedná chaoticky a nezákonně
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Rozhodnutí soudu je jen smutným potvrzením vládní neschopnosti a chaosu, kterými ohrožuje osudy lidí i prosperitu země. Soud potvrdil naše obavy, že vláda postupovala nezákonně, když najednou přestala rozhodovat podle zákona o krizovém řízení a postupovala podle zákona o ochraně veřejného zdraví. Vláda jedná v krizi nejen zmateně, ale i protiprávně. Lidé musejí mít i v nouzovém stavu právní jistotu a ochranu. Je dobře, že jim ji soud svým rozhodnutím vrací,“ uvádí předseda ODS Petr Fiala.

„Soud potvrdil to, co jsme říkali už před více než třemi týdny – tedy, že převod rozhodování o omezení volného pohybu aj. pod ministerstvo zdravotnictví je nezákonný. Doteď považuji za nepochopitelné, že ministři nepostupovali podle práva, ale spíše právu navzdory. Je nyní na vládě, aby vrátila svoje rozhodování do právního režimu a rozhodla, jak bude dál postupovat,“ říká předseda ústavně právního výboru Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…