Okamura: Nesouhlasím s plánem hnutí zrušit

10.02.2015 20:00

Moje vyjádření k dnešnímu puči v Úsvitu, který proběhl za mými zády a jehož cílem je zrušení Úsvitu.

Okamura: Nesouhlasím s plánem hnutí zrušit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Část předsednictva hnutí Úsvit v čele s Markem Černochem dnes odhlasovala podporu rozhodnutí deseti členů poslaneckého klubu, které de facto znamená zrušení Úsvitu a hlavně zbavení vlivu hnutí a jeho převedení na poslanecký klub. Myslím, že o tak závažných věcech by měla rozhodnout demokraticky členská konference, nikoliv tři lidé z předsednictva. Nevím, kdo celou věc za mými zády řídí, ale vím, že cílem je odklon od programu, který jsme slíbili voličům.

Nesouhlasím s plánem hnutí zrušit a nesouhlasím se zrušením programu, za který jsme byli zvolení. Nesouhlasím s názorem kolegů přetavit se v jinou partaj s jiným programem bez Okamury, nelpím na žádné funkci, ale do posledního dechu budu bojovat za to, abychom pod vlajkou hnutí Úsvit přímé demokracie prosazovali náš program až do konce volebního období, tak jak jsme slíbili občanům. A zcela jasně celý proces, který iniciovala většina poslanců Úsvitu chápu jako pokus převzít vedení Úsvitu a pokus o jeho likvidaci.

Ano, jsem si vědom toho, že pro mnohé kolegy jsem příliš proti-islámský. Že jsem se vždy velmi ostře vyhraňoval vůči nepřizpůsobivým, že neúnavně prosazuji přímou demokracii, že jsem vždy od srdce říkal, co si myslím já a většina občanů naší země. Za to jsem si postupně vysloužil mnoho negativních nálepek.
Chápu, že poté, co nás naše společná práce dostala do Sněmovny, mají mnozí z mých kolegů pocit, že jsem přítěží. Poté, co já jsem se za jejich osoby zaručil před voliči svým jménem, je pro mě lidské zklamání, že jim je dnes moje jméno na obtíž.

Pokud jde o naší vizi budoucnosti, jsem stejného názoru - jsem pro co nejširší spolupráci se všemi subjekty, které budou ochotné podpořit stejné hodnoty. Jednáme a budeme dál jednat o budoucí spolupráci se všemi potencionálními partnery v České republice i v Evropské unii s cílem Úsvit a jeho program posílit, nikoliv oslabit.
K našemu programu patří boj proti masové imigraci a islamizaci, prosazování spravedlnosti a změny Ústavy směrem k posílení přímé kontroly občanů nad politiky.

Je hodně příznačné, že právě tento nejzásadnější programový cíl, to znamená přímá odpovědnost politiků vůči občanům, naši kolegové ve své představě nové strany vypustili.

Z celé republiky se mi teď ozývají lidé a dávají najevo svou podporu. Chtěl bych za ni poděkovat - jsem rád, že zůstáváme na jedné lodi s našimi voliči a máme stále stejný cíl. A jsem rád, že stále mám po boku dost přátel, kteří nemají ohebnou páteř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.