Okamura (SPD): Řešení pro prosperující ekonomiku

22.08.2021 16:11 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k řešení ekonomických problémů

Okamura (SPD): Řešení pro prosperující ekonomiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Přinášíme řešení pro prosperující ekonomiku naší země. Pokud mluvíme o přiblížení k úrovni technologicky vyspělých zemí a k dosažení životní úrovně v těchto zemích, musíme se znovu vrátit k problému národních zájmů a strategických cílů naší ekonomiky. Naše ekonomika je otevřená, exportní, ale zároveň vykazuje některé znaky, které nám znemožňují vymanit se z faktu, že je to především ekonomika založená na kvalitní, ale levné práci. Máme relativně nízký podíl produkce hotových výrobků, vyrábíme díly a subdodávky především pro německou a další západní ekonomiky.

Je také důležité si říct, jaké strategické schopnosti Česká republika po vstupu do EU ztratila. Například schopnost uživit vlastní obyvatelstvo a s vysokou pravděpodobností ztratíme v budoucnu energetickou bezpečnost. Politika EU v oblasti energetiky povede k nedostatku energie a k jejímu skokovému zdražení. Poslední události okolo covidu-19 ukázaly na další ztrátu. Nemáme farmaceutické kapacity a jsme zbytečně závislí na dovozu celé řady léků.

Často je slyšet, že nesmíme vystupovat proti tržním principům v ekonomice. Jde o lživý argument, ekonomika EU je prolobována zájmy Německa a Francie, trh je pokřiven dotacemi a kvótami a v oblasti energetiky i zemědělství ideologickými nesmysly takzvaných aktivistů. Nechceme EU, nechceme euro, nechceme platit cizí dluhy a poslouchat cizí rozkazy z Bruselu a Berlína!

1) Je nutné zajistit strategické zájmy ČR v oblasti energetiky, potravin, surovin a pitné vody.

2) ČR musí připravit vlastní dotační projekty na podporu českých firem v oblasti telekomunikací, datových sítí a českých firem, které produkují technologicky náročné výrobky a služby.

3) Je nutné vytvořit vlídné podnikatelské prostředí pro živnostníky a regionální firmy.

4) Nebát se podporovat české firmy v oblasti významných státních zakázek. Peníze daňových poplatníků musí dostat firmy, které zdaňují u nás a jejichž zisk zde zůstává.

5) ČR a její ekonomika musí usilovat o export hotových výrobků na zahraniční trhy, které musí získávat všemi směry bez politických tlaků

6) Je třeba ukončit vytahování zisku z ČR. Nástrojem mohou být reinvestiční povinnosti a důsledný postup proti odtékání peněz přes tzv. daňové ráje.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy