Okamura (SPD): Svatý Václav by na návrhy poslanců asi hodně koukal

28.09.2018 22:31

Komentář na facebookovém profilu ke Dnu české státnosti a svátku sv. Václava

Okamura (SPD): Svatý Václav by na návrhy poslanců asi hodně koukal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Dnes 28. září je Den státnosti a svátek svatého Václava. Proč je svátek svatého Václava dnem státnosti, je záhada, protože náš stát vznikal a obnovoval se v úplně jiných datech. Svatý Václav se v průběhu raného středověku stal z prostého mučedníka a později světce patronem českého království - a otec vlasti, Václav IV. později přejmenovaný Francouzi na Karla IV. mu oficiálně odevzdal českou svatováclavskou korunu a podle tohoto principu také země koruny České. V praxi to znamená, že jak korunu, tak země mají vladaři pouze propůjčené, ale skutečným majitelem je patron země svatý Václav. Jakkoliv se nám tohle zdá být čistě ideologická věc není tomu tak. Byla to velmi praktická reakce na neutěšené hospodaření Karlova otce Jana Lucemburského, který za svého života zašantročil hrady i země patřící české koruně a Karel je pak draze získal zpět.

Karel věnoval korunu svatému Václavovi prostě proto, aby jeho následovníci nemohli korunu a zemi českou zcizit - jednoduše proto, že jasně deklaroval, že jim nepatří. To je velmi aktuální, protože z tohoto pohledu nelze korunu českou tedy vládu nad českými zeměmi prodat ani předat nikomu cizímu - tedy ani Bruselu. Současní čeští političtí bruselofilové tedy nemají naši zemi v majetku, ale pouze ji dočasně spravují – a mělo by to být pro blaho českého národa.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Svatý Václav sám byl křesťanský světec a ani od něj by se dnešní bruselisté nedočkali pochvaly za prodej české suverenity a boření křesťanských tradic. Asi by hodně koukal na návrhy českých poslanců z jiných politických stran, kteří ve Sněmovně navrhují zrušit manželství jako svazek muže a ženy anebo na jejich nápady osídlit země svatováclavské koruny muslimskými přistěhovalci. Svatý Václav od nich sice vykupoval otroky, ale rozhodně je nepovažoval za přínos evropské kultuře. A Karel IV. ve svém zákoníku výslovně zakázal muslimům, aby si zřizovali v Českém království obydlí, a obyvatelům království přikazoval, že nesmí muslimy ani dlouhodobě ubytovat. Byl si totiž plně vědom nebezpečí, které přináší islám. Se současnými promigrantskými neziskovkami by byl tedy Karel IV. bezesporu rychle hotov.

Přeji Vám hezký den české státnosti a provždy v českém státě tak, jak si přáli svatý Václav i jeho jmenovec dobrý český král a císař, otec vlasti Karel IV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie