Olšáková (Kandidátka mladých): Chodník v Cyrilometodějské získal dotaci, v létě se bude stavět

28.05.2020 11:49

Státní fond dopravní infrastruktury projektu stvrdil přidělení své dotace, která pokryje 85 % z uznatelných nákladů akce.

Olšáková (Kandidátka mladých): Chodník v Cyrilometodějské získal dotaci, v létě se bude stavět
Foto: archiv starostky
Popisek: Starostka Města Valašské Klobouky Mgr. Eliška Olšáková

Počítá se s rekonstrukcí 170 metrů dlouhého úseku starého chodníku a navazující výstavbou nových 210 metrů od čerpací stanice až k odbočce do lokality Trhovisko.

Do klobouckého ekoparku Trhovisko povede nový bezbariérový chodník. Státní fond dopravní infrastruktury projektu stvrdil přidělení své dotace, a tak může město začít připravovat stavbu. Počítá se s rekonstrukcí 170 metrů dlouhého úseku starého chodníku na Cyrilometodějské ulici a navazující výstavbou nových 210 metrů od čerpací stanice až k odbočce do lokality Trhovisko. Celkové náklady dosáhnou 1,7 milionu korun a 85 % z uznatelných nákladů pokryje dotace. Akce se rozběhne pravděpodobně v červenci.

„Výstavbou komfortní trasy zpřístupníme klidovou zónu ekoparku, která je ideální k procházkám, relaxaci v příjemném prostředí, posezení u táboráku či dětským hrám. Dosud bylo Trhovisko pro pěší složitě přístupné, ale díky novému bezbariérovému chodníku sem budou moci častěji zamířit rodiny s dětmi, maminky s kočárky, osoby se ztíženým pohybem i široká veřejnost,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města.

Chodník o šířce 2 metry bude zhotoven ze zámkové dlažby. V místech, kde budou chodci překonávat komunikaci odbočující z hlavní silnice, bude místo pro přecházení vyznačeno pásy ze signální profilované dlažby.

Vzhledem k situování chodníku podél silnice I. třídy bude stavba znamenat částečné dopravní omezení, řidičům děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…