Ostravská konference ČSSD zvolila kandidáty do sněmovny, lídrem je Zaorálek

31.03.2017 10:12

Žebříček vybraných 10-ti zástupců ostravské ČSSD, kteří mají kandidovat do poslanecké sněmovny PČR, povede Lubomír Zaorálek, Adam Rykala a Jana Vajdíková. Rozhodli o tom účastníci Okresní konference ve čtvrtek 30. 3. večer v Ostravě.

Ostravská konference ČSSD zvolila kandidáty do sněmovny, lídrem je Zaorálek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Dalšími kandidáty byli zvoleni: Lenka Schreiberová, Monika Matulová, Pavel Blecharz, Věra Válková, Vojtěch Žižka, Jan Zezulák a Vítězslav Sliž. Na kandidátní listině je tak v souladu s řádem minimálně 40% žen. Nejmladšímu kandidátovi je 25 let, nejstaršímu 60 let. Kandidátka navržená Okresním výkonným výborem (OVV) byla schválena 121 hlasy z  přítomných 164 delegátů, což je 74%. Bývalý předseda OVV Lumír Palyza nekandidoval.

„Zvolení kandidáti jsou dobrými reprezentanty naší organizace a budou přínosem v předvolebním klání. L. Zaorálek a A. Rykala navíc mají bohaté zkušenosti ze sněmovny a umí efektivně hájit zájmy ČSSD, MS kraje i Ostravska,“ uvedla Jana Vajdíková, předsedkyně Okresního výkonného výboru ČSSD Ostrava.

Z návrhů jednotlivých okresů sestaví Krajský výkonný výbor ČSSD v pondělí celkovou krajskou kandidátní listinu, kterou pak ještě bude schvalovat krajská konference. "Schválení bylo přesvědčivé, znamená, že jsme kandidátku navrhli dobře. Doufáme, že krajské vedení bude respektovat návrhy okresů, jak co se týče kandidátů, tak i obsahu volebního programu, kterým se také teď intenzivně zabýváme," uvedl Adam Rykala, místopředseda OVV ČSSD Ostrava.

Okresní konference proběhla konstruktivně a bez problémů. Po sestavení kandidátní listiny se delegáti věnovali přípravě volebního programu za okres Ostrava. „Chceme se zaměřit jak na tradiční hodnoty a sociálně-demokratické principy, tak na novodobé aspekty života lidí i firem a fungování státu,“ doplnil Adam Rykala. Návrh volebního programu se zabývá tématy: školství, věda a výzkum, doprava, životní prostředí, zdravotnictví, systém důchodů a sociálních dávek, podpora zaměstnanosti, rozvoj venkova a bezpečnost. Zaměřuje se i na zefektivnění legislativy a řízení státu.

Kandidátka ČSSD Ostrava do poslanecké sněmovny:

1. PhDr. Lubomír Zaorálek, ministr zahraničí, 60 let, MO Poruba

2. Ing. Adam Rykala, ekonom, poslanec, 30 let, MO Zábřeh I

3. Ing. Jana Vajdíková, dopravní inženýrka, 47 let, MO MOaP

4. Ing. Lenka Schreiberová, ekolog, 29 let, MO Výškovice II.

5. Bc. Monika Matulová, DiS., marketingová manažerka, 34 let, MO Slezská Ostrava

6. Doc. Ing. Pavel Blecharz, Ph.D., odborný asistent, 57 let, MO Bělský les a Dubina

7. Věra Válková, místostarostka, 59 let, MO Výškovice II.

8. Bc. Vojtěch Žižka, konstruktér, 25 let, MO Hrabová

9. Ing. Jan Zezulák, ekonom, 48 let, MO MOaP

10. Ing. Vítězslav Sliž – IT specialista – programátor, 33 let, MO Výškovice II.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…